Αρχική CULTURE To “It’s A Sin” είναι ίσως η καλύτερη σειρά για το 2021

To “It’s A Sin” είναι ίσως η καλύτερη σειρά για το 2021

- advertising -

Η δραματική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής των Years & Years, Olly Alexander ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων φίλων που ζουν μαζί, καθώς η κρίση του HIV / AIDS αρχίζει να εμφανίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με soundtrack το ομώνυμο τραγούδι των Pet Shop Boys, o Russell T. Davies ( δημιουργός του «Queer as Folk») ,παρουσιάζει το «It’s a Sin», και μας ταξιδεύει στο Λονδίνο των 80’s, λίγο πριν ξεσπάσει η επιδημία του AIDS. Mια σειρά 5 επεισοδίων που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το πώς και πόσο άλλαξε η ζωή τους εξαιτίας του ιού του HIV.

Ο Elton John εξήρε τη δραματική σειρά του Russell T. Davies, « It’s A Sin» για την προβολή ενός «απίστευτα συγκινητικού απολογισμού» της κρίσης του AIDS τη δεκαετία του 1980

-advertising-

«Όταν την παρακολούθησα τόσες πολλές θλιβερές και ολέθριες αναμνήσεις επέστρεψαν. Πολλοί άνθρωποι ήταν ανάλγητοι, αδαείς και σκληροί. Δόξα τω Θεώ! έχουμε προχωρήσει τόσο μακριά από τότε».

Σε ανάρτησή του στο Instagram o άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός έγραψε:

«Βγάζω το καπέλο στον @russelltdavies63 για τη δημιουργία μίας συγκινητικής μαρτυρίας για μία καθοριστική και σημαντική στιγμή στην ιστορία της LGBTQ κοινότητας. Το καστ είναι έξοχο. Συγχαρητήρια απ ‘όλες τις απόψεις. Ένας θρίαμβος δημιουργικότητας και ανθρωπιάς».

Η σειρά που προβάλλεται από το Channel 4 στη Βρετανία υπενθυμίζει πόσο λίγοι, ακόμα και ιατροί, κατάλαβαν τον ιό HIV και το AIDS κατά τις πρώτες μέρες εμφάνισής του, οδηγώντας μερικές οικογένειες να καταστρέψουν όλα τα υπάρχοντα των παιδιών τους που χάθηκαν από την ασθένεια, ή τον παράνομο αποκλεισμό ορισμένων ασθενών, με το φαγητό να αφήνεται έξω από τα δωμάτιά τους έως ότου ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος βρεθεί να το μεταφέρει, κρύο και συμπαγές πέρα από το κατώφλι.

Εκτός από τη θανατηφόρα ασθένεια περιγράφει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, πόσο εύκολο ήταν να εξαπλωθεί η πυρκαγιά της παραπληροφόρησης χωρίς το οξυγόνο του διαδικτύου.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here