Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Σύνοδος G7: Η αντίδραση της Μελόνι όταν ο Τριντό την επέκρινε για...

Σύνοδος G7: Η αντίδραση της Μελόνι όταν ο Τριντό την επέκρινε για τους ΛΟΑΤΚΙ+ 

- advertising -

Ο Τζάστιν Τριντό και η Τζόρτζια Μελόνι  κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους,στο περιθώριο της Συνόδου των G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας,συζήτησαν για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της γεωπολιτικής στάσης της Κίνας αλλά τα αιτήματα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για νέα στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου ώστε να απωθήσει τις δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τζάστιν Τριντό εξέπληξε δυσάρεστα την Μελόνι όταν αναφέρθηκε στην πολιτική της κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ιταλία.

Ο Τριντό είπε στη Μελόνι ότι ο Καναδάς «ανησυχεί» για τη θέση της Ιταλίας σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα των. Πριν οι δημοσιογράφοι κληθούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ο Τρουντό είπε: «Προφανώς, ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις θέσεις που λαμβάνει η Ιταλία όσον αφορά τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Αλλά ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας γι’ αυτό».

-advertising-

Η Μελόνι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας και η πρώτος ακροδεξιά ηγέτης στην Ιταλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την εκλογή της τον Οκτώβριο του 2022, η Μελόνι έχει ορκιστεί να καταπολεμήσει αυτό που αποκαλεί «ιδεολογία του φύλου» και το «λόμπι των ΛΟΑΤ».

Η Τζόρτζια Μελόνι από την πλευρά της απάντησε ότι η ιταλική κυβέρνηση «ακολουθεί τις δικαστικές αποφάσεις και δεν παρεκκλίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here