Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αλέξης Τσίπρας: «Δε μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον»

Αλέξης Τσίπρας: «Δε μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον»

- advertising -

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ, δύο 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για το γάμο των ομόφυλόφιλων ζευγαριών, λέγοντας πως «δε μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον».

Στην ερώτηση της Φαίης Σκορδά για το ποια είναι η άποψη του σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, όπως αυτό του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι, «η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά σε αυτά τα θέματα. Αλλάζει το κλίμα πολύ ραγδαία και στη νέα γενιά». Ο ίδιος είπε ότι είναι υπέρ του δικαιώματος του γάμου καθώς πιστεύει ότι «δεν μπορεί το κράτος να είναι αυτό το οποίο θα ορίσει ποιος θα αγαπάει ποιον».

-advertising-

«Εμείς θα ορίσουμε, το κράτος, ποιον θα αγαπήσει ο καθένας; Κι αν θα είναι του ίδιου φύλου ή διαφορετικού φύλου, κι αν δυο άνθρωποι είναι μαζί και είναι σύντροφοι και ο ένας είναι για τον άλλο, να μην μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα;».

Για τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει την περίοδο της διακυβέρνησης του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είχε δεχτεί πολλές αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το ίδιο του το κόμμα. «Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όταν το ξεκινήσαμε αυτό είχαμε αντιδράσεις. Κάποιες ήταν και μέσα από την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Είμαι περήφανος που το κάναμε αυτό».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αφού έγινε το πρώτο βήμα με το σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει να γίνει και το επόμενο και να θεσμοθετηθεί η ισότητα στον γάμο, ώστε εάν το επιθυμούν να μπορούν και τα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν γάμο.

Η Φαίη Σκορδά ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα και για το θέμα της τεκνοθεσίας, όπου της απάντησε «Εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε όλο το οικογενειακό δίκαιο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας. Αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι αγάπη. Αυτό που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει είναι ένα περιβάλλον αγάπης».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here