Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πορεία μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου...

Πορεία μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

- advertising -

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 21 Σεπτεμβρίου από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, από ιδιοκτήτες καταστημάτων και αστυνομικούς μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση στο σημείο που ο ακτιβιστής άφησε την τελευταία του πνοή και στη συνέχεια πορεία με πλήθος κόσμου προς το Σύνταγμα. 

Πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

-advertising-

Με κεντρικό σύνθημα «οι δολοφόνοι της Ζackie στη φυλακή, η ομοφοβία στο περιθώριο», οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Συνειδητοποιείς πως η δύναμή σου είναι αυτή ακριβώς η ευαλωτότητα. Είναι η θέληση και η ελευθερία του να είσαι εσύ και να συνεχίσεις να ζεις παραμένοντας εσύ. Ο ευάλωτος εσύ […] Το να μπορείς να είσαι αυτό που είσαι. Και να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις να περπατάς”.
Ζαχαρίας – Ζακ Κωστόπουλος, Zackie Oh, 22 Αυγούστου 1985 – 21 Σεπτεμβρίου 2018

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την σκύλεψη του σώματος και της μνήμης του, κατά τις 17 δικάσιμους που ακολούθησαν την 3χρονη καθυστέρηση της έναρξης της δίκης μόνο θέριεψαν.

Η δικαιοσύνη μίλησε. Ώρα είναι να μιλήσουμε και εμείς.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για το άδικο αίμα του Ζακ, για το αίμα της αδελφής μας της Zackie, για όσες άδικες δολοφονίες ακολούθησαν.Θα συνεχίσουμε να περπατάμε περήφανα στους δρόμους της πόλης που αγάπησες Ζακ. Άνευ όρων.Μην κλείνετε τα μάτια σε βία και αδικία, η Zackie λείπει μια 4ετία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Προσυγκέντρωση στη Γλάδστωνος.
Θα ακολουθήσει στις 19.00 πορεία στο Σύνταγμα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here