Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πάπας Φραγκίσκος: «Mόνο οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία και όχι η έλξη...

Πάπας Φραγκίσκος: «Mόνο οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία και όχι η έλξη για τα άτομα του ίδιου φύλου»

Pope Francis leaves after the Vespers and Te Deum prayer in St. Peter's Basilica at the Vatican, December 31, 2021. REUTERS/Remo Casilli
- advertising -

«Η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε», δήλωσε για άλλη μία φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την επιστροφή του στο Βατικανό μετά την περιοδεία του στην Αφρική.

Οι νόμοι με τους οποίους διώκονται ποινικά τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ συνιστούν «αμαρτία και αδικία» επειδή ο Θεός αγαπά και προστατεύει τους ανθρώπους που αισθάνονται έλξη για το ίδιο φύλο, τόνσιε ο Πάπας.

Πάπας Φραγκίσκος: Οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι παιδιά του Θεού | «Mόνο οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία και όχι η έλξη για τα άτομα του ίδιου φύλου».

-advertising-

Τη δήλωση αυτή έκανε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει στο Βατικανό μετά την περιοδεία του στην Αφρική. Την άποψή του χαιρέτισαν, δηλώνοντας ότι τη συμμερίζονται, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι και ο επικεφαλής της Γενικής Συνόδου της Εκκλησίας της Σκωτίας Ίαν Γκρίνσιλντς που τον συνόδευαν στο ταξίδι του στο Νότιο Σουδάν.

« Οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι παιδιά του Θεού. Ο Θεός τους αγαπά. Ο Θεός τους προστατεύει… το να καταδικάζεις ένα πρόσωπο κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι αμαρτία. Η ποινικοποίηση ανθρώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι αδικία», συνέχισε ο πάπας. Υπενθύμισε ότι στην Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησία, μόνο οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία και όχι η έλξη για τα άτομα του ίδιου φύλου. Πρόσθεσε επίσης ότι τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται.

Ο Φραγκίσκος ανέφερε επίσης τη διάσημη πλέον ρήση του, λίγο μετά την εκλογή του το 2013, ότι δεν μπορεί να κρίνει τους ανθρώπους που αισθάνονται έλξη για το ίδιο φύλο και αναζητούν τον Θεό. Υπενθύμισε εξάλλου πως σε μια επίσκεψή του στην Ιρλανδία το 2018 είπε ότι οι γονείς δεν πρέπει να αποκηρύσσουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους αλλά να τα κρατούν σε μια αγαπημένη οικογένεια.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here