Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αίγυπτο στοχοποιούνται μέσω dating εφαρμογών

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αίγυπτο στοχοποιούνται μέσω dating εφαρμογών

- advertising -

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το BBC αποκάλυψε πώς η αιγυπτιακή αστυνομία χρησιμοποιεί διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών, για να στοχοποιήσει, και να παγιδεύσει μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο “Queer Egypt Under Attack” κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου. Περιγράφει λεπτομερώς μια διετή έρευνα, που διεξήγαγε ο δημοσιογράφος Ahmed Shihab-Eldin σχετικά με το πώς η αστυνομία στην Αίγυπτο στοχοποιεί ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χρησιμοποιώντας εφαρμογές γνωριμιών για να τα δελεάσει και να τα παγιδεύσει, πριν τελικά τα συλλάβει.

Δεν υπάρχει ρητός νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας στην Αίγυπτο, αλλά η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το έγκλημα της «απορίας» – ένας νόμος για τη σεξουαλική εργασία – χρησιμοποιείται για την ποινικοποίηση της LGBT κοινότητας.

-advertising-

Σε μια συνομιλία κειμένου μεταξύ ενός μυστικού αστυνομικού και κάποιου που χρησιμοποιεί την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών WhosHere, ο αστυνομικός φαίνεται να πιέζει τον χρήστη της εφαρμογής να συναντηθούν προσωπικά – το άτομο αυτό συνελήφθη αργότερα.

Αστυνομία: Έχετε ξανακοιμηθεί με άντρες;

Χρήστης εφαρμογής: Ναι

Αστυνομία: Τι θα λέγατε να βρεθούμε;

Χρήστης εφαρμογής: Αλλά μένω με τη μαμά και τον μπαμπά

Αστυνομία: Έλα αγάπη μου, μην ντρέπεσαι, μπορούμε να βρεθούμε δημόσια και μετά να πάμε στο διαμέρισμά μου.

Υπάρχουν περισσότερα παραδείγματα που είναι πολύ ξεκάθαρα για δημοσίευση.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα ΛΟΑΤ άτομα να συναντήσουν ανοιχτά πιθανά ραντεβού δημόσια στην Αίγυπτο, επομένως οι εφαρμογές γνωριμιών είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να το κάνουν αυτό. Αλλά και μόνο η χρήση των εφαρμογών – ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητά σας – μπορεί να είναι αφορμή για σύλληψη με βάση την υποκίνηση της ακολασίας ή τους νόμους περί δημόσιας ηθικής στην Αίγυπτο.

Δεν είναι μόνο οι Αιγύπτιοι που στοχοποιούνται. Σε μια μεταγραφή, η αστυνομία περιγράφει την ταυτοποίηση ενός αλλοδαπού, τον οποίο αποκαλούμε Matt, στη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους Grindr. Στη συνέχεια, ένας πληροφοριοδότης της αστυνομίας έβαλε τον Ματ σε συνομιλία και – λέει η απομαγνητοφώνηση – ο Ματ “παραδέχτηκε τη διαστροφή του, την προθυμία του να συμμετάσχει δωρεάν σε ακολασία και έστειλε φωτογραφίες του εαυτού του και του σώματός του”.

Ο Ματ είπε στο BBC ότι στη συνέχεια συνελήφθη, κατηγορήθηκε για «απώλεια» και τελικά απελάθηκε.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here