Αρχική ΕΛΛΑΔΑ “Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά” – Οι Proud Seniors για το Pride...

“Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά” – Οι Proud Seniors για το Pride των Χανίων

- advertising -

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης, την Πέμπτη 29 Ιούνη στην Πλατεία Αγοράς να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα «σε όσα άτομα θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην “ντουλάπα”. Να μην τους επιτρέψουμε να τρομοκρατούν ανθρώπους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στάζουν μίσος , ύβρεις και οχετό» 

-advertising-

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση

Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές οι «Σπαρτιάτες», που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6.

Η φασιστική κινητοποίηση διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ρεθύμνης, ενώ υπογράφεται επίσης από μια πιθανότατα ανύπαρκτη ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πολίτες Κρήτης».

Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί φασιστική πρόκληση. Μια πρόκληση που παίζει το χαρτί του αγώνα κατά της «ανωμαλίας» και της προστασίας της «αληθινής» οικογένειας, θεωρώντας ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν είναι άξιοι να διεκδικούν την αναγνώριση των σχέσεών τους, ότι αποτελούν απειλή.

Αλλά όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι «Οικογένειες Ουράνιο τόξο», συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι πολύχρωμες οικογένειες είναι σήμερα γεγονός, αλλά το κράτος και οι κυβερνήσεις σκόπιμα θεωρούν τα μέλη τους πολίτες β΄κατηγορίας, στερώντας τους τα αυτονόητα: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίδιο επίθετο παιδιών-γονιών, νόμιμο αποδεικτικό της σχέσης μαζί τους, με τρομακτικά πρακτικά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή, από ένα κοινό ταξίδι των μελών μια πολύχρωμης οικογένειας, μέχρι την απειλή του τι θα συμβεί αν κάποιος από τα δυο μέλη – γονείς πάθει κάτι, και αν το παιδί θα συνεχίσει να ζει μαζί με τον άλλο γονιό. Οι πολύχρωμες οικογένειες δεν έχουν το δικαίωμα να παιδοθετήσουν από κοινού ούτε καν το παιδί που μεγαλώνουν ήδη, ούτε κάποιο άλλο.

Επιπλέον από όλα αυτά, τέτοιες προκλήσεις στοχοποιούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους συμπαραστάτες της. Καλλιεργούν την ομοφοβία, ανάγοντάς την σε εργαλείο ρατσιστικών διαχωρισμών μέσα στην κοινωνία με βάση τον σεξουαλικό προσδιορισμό και την ταυτότητα φύλου. Είναι προκλητικό ότι, η συγκεκριμένη ενώ που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εκφράζει την κοινωνία, στόχο της είναι να κλείσει το στόμα σε όσους/ες/α παίρνουν θέση ενάντια στον σεξισμό και την ομοφοβία.

Και αυτή η επίθεση πρέπει να αποτύχει, όπως συνέβη με την στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δικηγόρος που απείλησε την εκπαιδευτικό είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου των «Σπαρτιατών».

Για όλα αυτά φέρουν ευθύνη κυβερνητικές πολιτικές στηριγμένες σε ρατσιστικές εκστρατείες και συμφωνίες με την «Ευρώπη-Φρούριο», πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των επαναπροωθήσεων που οδηγούν σε εγκληματικά ναυάγια όπως στην Πύλο επιβεβαιώνουν τους απανταχού ρατσιστές και λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για τους επίδοξους συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι υπάρχει ένα αντιφασιστικό κίνημα, που έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και τα Τάγματα Εφόδου στις τρύπες τους.

Ούτε στα Χανιά, ούτε στην Κρήτη ούτε πουθενά δεν πρέπει να αφήσει περιθώριο στους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση των νεοναζί, καθώς θα πιέζουν για να πέσουν στα μαλακά στη δίκη στο εφετείο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αφήσουμε να ξαναφανούν στους δρόμους οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν φορώντας ξανά τον μανδύα νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Σαν ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα υπενθυμίζουμε το αίτημά μας για ισότιμη αποδοχή στα σχολεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές χωρίς κανένα αποκλεισμό και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για νομικά έγγραφα χωρίς κωλυσιεργίες και οικονομικούς αποκλεισμούς για όλα τα τρανς άτομα. Για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφαλή στέγαση, την αξιοπρεπή εργασία. Για μια παιδεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και που βάζει φρένο στις φασιστικές προκλήσεις.

Ήδη, αντιρατσιστικές συλλογικότητες έχουν πάρει σαφή θέση ενάντια στην προκλητική αντισυγκέντρωση, καλώντας σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 2.30μμ στην Πλατεία Αγοράς και υπερασπίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το 1ο Pride στα Χανιά. Αυτό είναι μια καλή αρχή!

Καλούμε τους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση και να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε σχέδια που θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην “ντουλάπα”. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Εκ του ΔΣ και των Μελών
Σωματείο Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here