Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Οι ρωσικές αρχές έβαλαν στο στόχαστρο το Netflix για «γκέι προπαγάνδα»

Οι ρωσικές αρχές έβαλαν στο στόχαστρο το Netflix για «γκέι προπαγάνδα»

- advertising -

Οι ρωσικές αρχές φέρονται να ερευνούν το Netflix αφού ένας δημόσιος αξιωματούχος κατηγόρησε την πλατφόρμα για παραβίαση του ομοφοβικού νόμου περί .

Το τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών της Μόσχας εξετάζει καταγγελία που υπέβαλε η Όλγα Μπαράνετς, η «δημόσια επίτροπος για την προστασία των οικογενειών», κατά του Netflix, εντός 30 ημερών, σύμφωνα με το Reuters.

Η Μπαράνετς φαίνεται να διαφωνεί με το Netflix που μεταδίδει περιεχόμενο με θέμα ΛΟΑΤΚΙ με σήμανση «16+».
Όπως είπε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vedomosti η «πολύχρωμη συλλογή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών του Netflix μιλά για τη ζωή των γκέι, των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς».
Η κατακριτέα νομοθεσία, η οποία υπογράφθηκε από τον Πούτιν το 2013, απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα ή 15 χρόνια φυλάκιση.
Εάν διαπιστωθεί παραβίαση του νόμου, το Vedomosti σημειώνει ότι στο Netflix θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και εκατομμυρίων ρουβλιών ή προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών του.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τις αναφορές ποιο περιεχόμενο LGBTQI+ στο Netflix επισήμανε ειδικά η Μπαράνετς για έρευνα. Ωστόσο, ανώνυμη πηγή του Netflix είπε στο Vedomosti ότι η πλατφόρμα πραγματοποίησε εσωτερική αναθεώρηση και δεν βρήκε περιεχόμενο με θέμα LGBTQI με σήμανση 16+.

-advertising-

Η Ρωσία έχει ήδη τον περίφημο νόμο περί «γκέι προπαγάνδας», ο οποίος θεσπίστηκε το 2013, ο οποίος απαγορεύει το ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο σε οποιονδήποτε χώρο προσβάσιμο σε ανηλίκους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση παρελάσεων Pride και άλλων συγκεντρώσεων, καθώς και διαφόρων τύπων μέσων ενημέρωσης. Ο Milanov, ως αξιωματούχος της πόλης στην Αγία Πετρούπολη, ήταν υπέρμαχος της νομοθεσίας αυτής.

Έχει κάνει πολλές ομοφοβικές τοποθετήσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Τον Αύγουστο, ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι αντιπροσωπεύουν το “χαμηλότερο στάδιο ανάπτυξης στο ζωικό βασίλειο” και θα πρέπει να “στειρωθούν” όπως οι αδέσποτες γάτες. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας καταδίκασε τα σχόλια.

Ένας άλλος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα ότι έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο αυτού που αποκάλεσε “τοξικό περιεχόμενο” στο διαδίκτυο. “Αυτή η πηγή θα επισημάνει θέματα όπως ο ριζοσπαστικός φεμινισμός, ο τρόπος ζωής χωρίς παιδιά, καθώς επίσης η προώθηση της ομοφυλοφιλίας”, αναφέρει το RT. Η ιστοσελίδα ταυτοποίησε τον αξιωματούχο ως μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Ρωσίας για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά δεν τον κατονόμασε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ρωσικές αρχές μπλόκαραν προσωρινά τον ιστότοπο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ταινιών LGBT Side by Side με έδρα την Αγία Πετρούπολη, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά μόνο λόγω της πανδημίας. Ο ιστότοπος επαναλειτούργησε για λίγο μόνο για να μπλοκαριστεί και πάλι.

“Πρόκειται για μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση και μια ακόμη προσπάθεια να περιοριστούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που βρίσκονται στη Ρωσία“, ανέφερε ο Manny de Guerre, ιδρυτής του Φεστιβάλ ΛΟΑΤ Κινηματογράφου Side by Side, σε δήλωση του.

Η ρωσική κυβέρνηση επέβαλε επίσης πρόστιμο σε τηλεοπτικό κανάλι επειδή έδειξε τελετή απονομής βραβείων, η οποία περιελάμβανε την εμφάνιση ενός άνδρα με φόρεμα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here