Αρχική ΕΛΛΑΔΑ  Ο Μητροπολίτης Δωδώνης σε σεξιστικό παραλήρημα: «Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν...

 Ο Μητροπολίτης Δωδώνης σε σεξιστικό παραλήρημα: «Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει»

- advertising -

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μας έδωσε να καταλάβουμε ξεκάθαρα ότι ο σκοταδισμός,ο σεξισμός και οι μισογυνιστικές πεποιθήσεις, καλά κρατούν στους κόλπους της Εκκλησίας

Την εξωφρενική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, μην τρελαθούμε. Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για να γίνει σύλληψη», είπε ο Μητροπολίτης στον τ/σ ΣΚΑΪ.

-advertising-

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του ότι δεν υπάρχει μη συναινετική συνεύρεση δύο ατόμων, λέγοντας: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Μάλιστα, καθώς τάχθηκε κατά της άμβλωσης, ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι πρέπει να γεννιέται ένα παιδί που έχει προέλθει από βιασμό και μετά «να υπάρχει κάποια πρόνοια».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here