Αρχική CELEBRITIES Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν πειράζει να δείτε δύο γκέι άντρες – Συγγνώμη εάν...

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν πειράζει να δείτε δύο γκέι άντρες – Συγγνώμη εάν σας έπεσε βαρύ»

- advertising -

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Με άλλη ματιά» και αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα η κοινωνία, ενώ εξήγησε πώς προτιμά ο ίδιος να αναπαριστά τους ομοφυλόφιλους στα πρότζεκτ που αναλαμβάνει.

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα στην τηλεόραση, ως προς την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι σωστότερα πλέον, υπάρχει περισσότερο. Χαίρομαι που μία δική μου δουλειά αποτελεί μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές. Νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται πιο σωστά, η κοινωνία το ζήτησε περισσότερο», δήλωσε αρχικά, για τις σειρές που κυκλοφορούν.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, στον ίδιο το επέβαλλε περισσότερο η φύση του και η σεξουαλικότητά του. «Εμένα μου το επέβαλλε ο ίδιος μου ο εαυτός, δεν περίμενα την κοινωνία. Εγώ αποφάσισα ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μου. Δυστυχώς, ως προς τα ανάπηρα άτομα, δεν έχουμε προοδεύσει ακόμα, όσο θα έπρεπε», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

-advertising-

Χαρακτήρισε στη συνέχεια την τηλεόραση ένα συντηρητικό μέσο το οποίο οδηγεί δημόσια πρόσωπα να κρύβουν την ταυτότητά του.

«Πρέπει τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα να μην κρύβουν την ταυτότητά τους από τα φώτα της δημοσιότητας; Και εγώ, δεν έκανα coming out με το που βρέθηκα στην τηλεόραση. Ίσως ο πολύς κόσμος να μην το ξέρει, η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ συντηρητικό μέσο. Και το πόσο συντηρητικό μέσο είναι καμιά φορά έρχεται και σε ρουφάει. Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος, νομίζω όλοι είχατε καταλάβει για μένα χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για άλλα δημόσια πρόσωπα που είναι και στην ηλικία μου, έχουμε μεγαλώσει με πολλούς περιορισμούς. Έχουμε μεγαλώσει με την αντίληψη ότι αυτό που είσαι είναι ένα πρόβλημα που οφείλεις να το διαχειριστείς κάπως, πρέπει κάπως να είναι κρυμμένο. Μεγαλώσαμε με το “Κοίταξε εσύ να βολευτείς, και δεν χρειάζεται να το πολυφωνάζεις”. Με αυτό μας μεγάλωσαν πολύ έντονα».

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης πρόσθεσε: «Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη της νέας γενιάς. Αυτό που είχαμε τότε, οι νέοι δεν το έχουν τώρα, και θα φέρουν μία τεράστια αλλαγή. Αυτό που θέλω να πω ωστόσο σε δημόσια πρόσωπα που θέλουν να κάνουν coming out, που δυσκολεύονται, είναι ότι καταλαβαίνω πως φαίνεται ζόρικο.Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σκέφτονται το πού μπορεί να βοηθήσει όλο αυτό. Εμένα μου έδωσε πάρα πολύ μεγάλη χαρά, και ελευθερία. Δεν ένιωσα ότι έχασα απολύτως τίποτα. Δεν έχασα κοινό, και εάν έχασα, ίσως ήταν το κοινό που ήθελα να χάσω σε τελική ανάλυση. Η “Εθνική Ελλάδος” ήταν μία σειρά που επέλεξε το κοινό της. Δοκιμάστε το, αυτό θα πω. Δεν κατηγορώ κανένα που δεν το έχει κάνει».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here