Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Πείτε μου αν αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης»

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Πείτε μου αν αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης»

- advertising -

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, αντιδρά με δήλωσή της στην «Εφ.Συν.» στη σημερινή προκλητική δικαστική απόφαση που βγάζει από τη φυλακή τον Αθανάσιο Χορταριά, που καταδικάστηκε μόλις πριν από δύο μήνες σε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή για το λιντσάρισμα του γιου της.

Η απόφαση του Β’ Μεικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) να χορηγηθεί αναστολή στην έκτιση ποινής του κ. Χορταριά ήταν ομόφωνη από την τριμελή έδρα και σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση. Οι συνήγοροί του Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος επικαλέστηκαν λόγους υγείας και οικονομικούς, τους οποίους πάντως είχε επικαλεστεί ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης του, αλλά είχαν απορριφθεί ομόφωνα από την έδρα. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής δεν έχει καθαρογραφεί.

Με την απόφαση αυτή, ο Αθ. Χορταριάς αφήνεται από αύριο ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του, χωρίς καν την υποχρέωση να φορά βραχιολάκι, όπως ο συγκατηγορούμενός του Σπυρίδων Δημόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην ίδια ποινή αλλά λόγω ηλικίας δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή.  

-advertising-

Η δήλωση της Ελ. Κωστοπούλου

Τα πρακτικά της δίκης των δολοφόνων του Ζακ δεν έχουν καθαρογραφτεί ακόμα, όμως ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε 10 έτη φυλάκισης, χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά, αποφυλακίζεται μόλις μετά από δύο μήνες φυλάκισης.

Πείτε μου τώρα ότι αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης. Πείτε μου ότι το δίκιο αποκαταστάθηκε, ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου μου πλήρωσαν. Πείτε μου ότι μετά από 18 δικάσιμους, δεκάδες μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος το δίκιο θριάμβευσε.

Πείτε μου ότι πρέπει να αισθάνομαι περήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της.

Πείτε μου ότι ζω σε μια δημοκρατική χώρα και σε ένα κράτος δικαίου.

Πείτε μου ότι το δίκαιο είναι πάνω από τους νόμους. Δεν θα σας πιστέψω.

Ναι, η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Αλλά στην υπόθεση του Ζακ έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here