Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικοί προς Athens Pride: θα παρελάσουμε χωρίς στολές μαζί με την...

ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικοί προς Athens Pride: θα παρελάσουμε χωρίς στολές μαζί με την κοινότητά μας!

Annual Gay Pride parade in Athens, Greece on June 9, 2018. / Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2018.
- advertising -

Οι Ευρωπαίοι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί θα συμμετέχουν στο Athens Pride το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να φορούν τις στολές τους, από σεβασμό στην απόφαση των διοργανωτών. Αυτή την απόφαση έλαβε χθες το απόγευμα η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών, που συνεδρίασε στην Αθήνα, μία μέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου της.

Με αφορμή αυτή τη συγκυρία, οι Ευρωπαίοι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί είχαν καταθέσει ήδη από πέρυσι τον Ιούνιο αίτημα για συμμετοχή στο Athens Pride, λαμβάνοντας, τελικά, αρνητική απάντηση.

«Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας», ανέφερε η σχετική απόφαση.

-advertising-

«Το συνέδριο που ξεκινάει αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Τεχνόπολη έχει τίτλο “Building Bridges”, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ της αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και μέλος των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών Ευρώπης, Μιχάλης Λώλης. «Το χάσμα γεφυρώθηκε, δεν μας θέλει ούτε η αστυνομία ούτε το Pride. Είμαστε έξω από παντού. Αδερφές στην αστυνομία, μπάτσοι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», λέει.

«Ο λόγος που αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα το συνέδριο είναι ακριβώς γιατί στην κατάταξη των ομοφοβικών χωρών είμαστε ψηλά. Ο σκοπός ήταν να έρθουν εδώ ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με τελικό σκοπό να αντιμετωπιστεί η υποκαταγραφή και υποαναφορά των ρατσιστικών εγκλημάτων εις βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Αν όμως δεν αγκαλιάσει η κοινότητα τους ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικούς που είναι η γέφυρα με την αστυνομία, πώς θα λυθεί το πρόβλημα;». Οπως λέει ο ίδιος στην «Καθημερινή», άλλωστε, και οι ίδιοι οι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί υφίστανται διακρίσεις. «Εχουμε κι εμείς τραύματα. Είμαστε κι εμείς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Δεν μπορείς από το ουράνιο τόξο να αφαιρέσεις ένα χρώμα». Στο ευρωπαϊκό συνέδριο θα συμμετέχουν συνολικά 100 αστυνομικοί από 18 χώρες, ανάμεσά τους και 22 Ελληνες, όπως και οι εκπρόσωποι πολλών ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων.

 Επισήμως η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται το Σάββατο στο Pride, μόνο για να το περιφρουρήσει.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here