Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κ. Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα

- advertising -

Την υπόσχεση ότι ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών πρόκειται να γίνει νόμιμος και στην Ελλάδα έδωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg στις 05/07/23.

Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων σχολίασε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

-advertising-

Σχολιάζοντας το Bloomberg, αναφέρει ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια χώρα που διστάζει να προχωρήσει με τον γάμο ομοφύλων. Σημειώνει, ωστόσο, ότι Ελλάδα έκανε άλμα στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη.

«Η δυναμική για αλλαγή ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2021, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε μια επιτροπή για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ. Έκτοτε έχει εισαγάγει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης αιμοδοσίας για τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τον τερματισμό των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής ανήλικων. Λίγοι περίμεναν ότι θα γινόταν μια τόσο ισχυρή δύναμη αλλαγής», συνεχίζει το πρακτορείο.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here