Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Η πορεία ξεκίνησε από το Κουμ Καπί και κινήθηκε παραλιακά στο παλιό λιμάνι των Χανίων έως την παραλία του Ξενία, όπου πραγματοποιήθηκε πάρτι.
Ενάντια στις ΛΟΑΤΚΙ+ φοβίες, στους αποκλεισμούς, στον συντηρητισμό, στην εμπορευματοποίηση και εκμετάλλευση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, στα πάσης φύσης ροζ πλυντήρια κρατών, κομμάτων, πολυεθνικών και ΜΚΟ, στην πατριαρχία, στην έμφυλη βία, στον φασισμό, στις διακρίσεις.
Με το παραπάνω μήνυμα για οδηγό, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα Χανιά, αλλά και πολίτες που θέλησαν να στηρίξουν τα ίσα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η πρώτη αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων.
Η πορεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή. Ήταν πολύ μεγάλη σε συμμετοχή και σε δυναμική. Αρχικά πέρασε από το παλιό λιμάνι Χανίων για να καταλήξει στην παραλία του παλιού Ξενία όπου έγινε το “Sunset Queer Beach Party”.