Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ε.Κωστοπούλου: Δίπλα από το όνομά του Ζακ,θα ήθελα να υπάρχει η λέξη...

Ε.Κωστοπούλου: Δίπλα από το όνομά του Ζακ,θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”»

- advertising -

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι της Κυριακής (17/04).

Η Ελένη Κωστοπούλου αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία του γιου της, στις αναμνήσεις που κρατά από τον ίδιο, ζητώντας παράλληλα δικαίωση για το παιδί της.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία για εμάς ήταν γνωστά αλλά θα ήθελα να ακουστούν. Ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία ούτε να κάνει κακό σε κανέναν. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος, βρισκόταν σε μια μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος. Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή. Μας βύθισαν σε ένα πένθος και μια οδύνη που θα διαρκεί για πάντα», είπε αρχικά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

-advertising-

«Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές. Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι τους και το έκαναν τι το βίντεο; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Δεν το έχω ποτέ αυτό το βίντεο. Έχω δει σκηνές σε ρεπορτάζ και παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο.

«Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε συνεχώς “Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο», πρόσθεσε η Ελένη Κωστοπούλου.

«Είχαμε αγωνία, γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι staight, αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή. Είχαμε πει στον Ζαχαρία να έρθει στην Αμερική που η ζωή είναι πιο εύκολη, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε.»,

Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του. Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα εγώ. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουν όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί. Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”», κατέληξε η μητέρα του Ζακ.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here