Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δημοσκόπηση GPO: Τα ευρήματα της έρευνας για την επέκταση του γάμου ανεξαρτήτως...

Δημοσκόπηση GPO: Τα ευρήματα της έρευνας για την επέκταση του γάμου ανεξαρτήτως φύλου και τεκνοθεσίας

- advertising -

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη από την GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR και παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα τέθηκε ερώτηση και για την επέκταση του γάμου ανεξαρτήτως φύλου και τη τεκνοθεσία.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες ερωτήθηκαν και εξέφρασαν θέση, ανάμεσα στα υπόλοιπα και για την επέκταση του γάμου ανεξαρτήτως φύλου, όπου το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

-advertising-

Επιπλέον, τέθηκε και ερώτημα και για την τεκνοθεσία ανεξαρτήτως του φύλου, όπου παρ’ ότι η θεσμοθέτηση της επέκτασης του γάμου συνεπάγεται και επαγόμενες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και για την δυνατότητα τεκνοθεσίας άλλως θα ετίθετο ζήτημα συνταγματικότητας, το 67% δήλωσε κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% δήλωσε υπέρ και μάλλον υπέρ.

Το θέμα σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Άννα Απέργη, τονίζοντας ότι τα ζητήματα κράτους δικαίου δεν πρέπει να μπαίνουν επί τη βάση πλειοψηφιών, καθώς αφορούν το κράτος δικαίου και την ισότητα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Διαβάζω ότι η εταιρεία GPO διενέργησε δημοψήφισμα-δημοσκόπηση για λογαριασμό του STAR, όπου ανάμεσα στις ερωτήσεις ήταν και στο εάν τα ερωτηθέντα πρόσωπα είναι υπέρ ή κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο θέμα της τεκνοθεσίας.
Πέραν του ότι όπως έχω πει πάμπολλες φορές ότι δεν μιλάμε για γάμο ομοφύλων, αλλά για γάμο ανεξαρτήτως φύλου, με βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετη τα ανθρώπινα/ατομικά δικαιώματα να μπαίνουν στο ζύγι των όποιων δημοσκοπήσεων.
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να κατανοήσω αυτή την παράλογη κατ’ εμέ λογική, ότι μία μερίδα ανθρώπων αποφασίζει στο εάν μία άλλη μερίδα συνανθρώπων μας μπορούν και δικαιούνται να έχουν ή όχι ανθρώπινα δικαιώματα. Που το έχουν δει γραμμένο αυτό;
Τέτοιου είδους δημοψηφίσματα, όχι μόνο δεν βοηθούν τη δημοκρατία μας, αλλά τουναντίον απειλούν τα πιο στέρεα θεμέλια της που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα ανθρώπινα/ατομικά δικαιώματα είναι κομμάτι των βασικών θεμελίων της δημοκρατίας μας και όσο κάποιοι αρέσκονται να τα πειράζουν, τόσο τα κλονίζουν και τα υποσκάπτουν.
Τα δικαιώματα του ανθρώπου, ανήκουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο Κράτος Δικαίου και όχι στην όποια αποψάρα των όποιων συμμετεχόντων της όποιας δημοσκόπησης.
Επομένως, τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο δεν χωρούν μέσα σε δημοψηφίσματα, αλλά είμαστε άκρως επικίνδυνες και επικίνδυνοι όταν το πράττουμε. Το Star Channel εάν αρέσκεται να βομβαρδίζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου και κατά συνέπεια τη δημοκρατία μας, τότε είναι υπόλογο.-

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here