Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης των καλλιτεχνών προς την οικογένεια του/της Ζακ/ZackieOh

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης των καλλιτεχνών προς την οικογένεια του/της Ζακ/ZackieOh

Ζακ Κωστόπουλος | Φωτογραφία: Νίκος Κατσαρός
- advertising -

Αλεξίου, Πλάτωνος, Κωχ, Μαραβέγιας, Αλευράς, Παυριανός, Μιθριδάτης, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, Μορφονιός, Αρβανίτη, Γανωτής, Κοροβίνης, Μάνου, Βασιλείου-Πέτσα, Μιχελής, Τουμασάτου, Μπασδέκη, Σαμαρά, Μαριδάκης, Γκόλια, Βαμβακούσης, Βολουδάκη, ενώνουν τις φωνές τους με όσους και όσες ανακοίνωσαν την συμπαράστασή τους στις τρεις προηγούμενες δράσεις (20 Οκτωβρίου, 1 και 9 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Οι καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/ZackieOh» (εγγραφείτε στο κανάλι YouTube της πρωτοβουλίας, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές).

Οι συνοδοιπόροι, πλέον, της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, του Αντώνη Μποσκοΐτη και του Νίκου Σούλη, σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργούν και νέο καλλιτεχνικό υλικό εμπνευσμένο από τον άδικο χαμό του/της Ζακ/ZackieOh. Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Η κραυγή του τρόμου” (διασκευή του “Walk On The WildSide” του LouReed) με τη φωνή του Θανάση Αλευρά σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Παυριανού, κάνει πρεμιέρα σήμερα με την τέταρτη δράση της πρωτοβουλίας.

Είναι μια παραγωγή του σκηνοθέτη Νίκου Σούλη και των συνεργατών του, Γιώργου Ντανόπουλου (φωτογραφία) και Πάνου Δρακόπουλου – Witness.

-advertising-

Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της Δικαίωσης. Σήμερα, ημέρα που ξεκινά η 3η δικάσιμος, συνεχίζουμε ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη δράση και έξω από το Μικτό Ορκωτό και από εδώ.

Οι 24 καλλιτέχνες απαντούν στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στα παρακάτω βίντεο:

Θανάσης Αλευράς (ηθοποιός):

Δικαιοσύνη, γιατί θέλω να ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν τη μέγιστη αξία.
Σε μιά χώρα που οι άνθρωποι δεν δολοφονούνται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δικαιοσύνη για τον Ζάκ.

Γιώργος Παυριανός (στιχουργός – δημοσιογράφος):

Εχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που έγραψα τη διασκευή του “Walk on the wildside” του LouReed με τίτλο “Η κραυγή του τρόμου”. Πρόσφατα, χρειάστηκε να ξαναδώ τα λόγια, πριν τα τραγουδήσει ο Θανάσης Αλευράς, και διαπίστωσα πως το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα ονόματα. 
Οι καταστάσεις έμειναν ίδιες, δεν αλλάζουν εύκολα οι ανθρώποι, γίνονται σκληροί και επιθετικοί με όποιον διαφέρει από την αγέλη. Στο μυαλό μου έχει καρφωθεί η εικόνα του Ζακ Κωστόπουλου, να ουρλιάζει σαν πληγωμένο αγρίμι. Ετσι το μόνο που άλλαξα, ήταν ο πρώτος στίχος και έβαλα το “καλλιτεχνικό” όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, το ZackieOh.  Και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να το αφιερώσω στη μνήμη του.

Νίκος Σούλης (σκηνοθέτης): 

Κουδούνισε το τηλέφωνο, ήταν η φωνή του φίλου Γιώργου Παυριανού, έψαχνε απεγνωσμένα τη ρίμα με το όνομα του Ζακ. “Γιατί Ζακ και όχι ZackieOh…” του είπα.Mπήκαμε στο στούντιο και ξαναγράψαμε τον πρώτο στίχο.Όλα τα άλλα γίνανε τη νύχτα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης… εκεί που βάδιζε ο Ζακ… η Zackie, και τον συναντήσαμε – μελαγχολικό, αλλά και χαρούμενο που μας κοιτούσε!

Χάρις Αλεξίου (ερμηνεύτρια): 

Ο Ζακ, είναι γιος όλων μας. Η φρίκη που μας προκάλεσε η δολοφονία του, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Άρρωστα άτομα σε θέσεις επιβολής της τάξης, κάνουν εγκλήματα και η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την κάλυψη τους.

Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός): 

Όποιος πέσει κατάχαμα στην κόλαση αυτή, κανείς-κανείς δεν μπορεί να σηκωθεί. 
Ένα χέρι βοήθειας δεν είναι αρκετό, θέλει ένα δίχτυ ασφαλείας στης πτώσης το κενό.
Ποτέ ξανά πεσμένος Ζακ στην κόλαση αυτή. 
Εγώ κι εσύ και όλοι μαζί, ζητάμε Δικαιοσύνη και βοηθάμε ΤΩΡΑ!

Σοφία Αρβανίτη (ερμηνεύτρια): 

Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

Μαριάννα Τουμασάτου (ηθοποιός): 

Γιατί μέχρι τώρα, τρία χρόνια μετά, κανείς δεν έχει προφυλακιστεί, κανείς δεν έχει θεωρηθεί ότι είναι επικίνδυνος για το σύνολο. 
Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν, που λένε πώς ο Ζακ, ήταν υπό την επήρεια των ναρκωτικών. ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Βγήκαν καθαρές οι εξετάσεις του. 
Ας μην λερώνουμε την μνήμη του, αφού δεν κάναμε τίποτα για να τον βοηθήσουμε. Να ‘μαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ/ΠΑΡΟΥΣΕΣ. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία του λόγου, πρέπει να γυρίσει πίσω στη θέση της. Γιατί αν δεν βοηθήσουμε, είναι σαν να συμμετέχουμε στην καταστροφή.

Στους μέχρι τώρα συμμετέχοντες, συμπεριλαμβάνονται ήδη οι: 

Έλ. Βασιλειάδη, Θ. Γρηγοριάδης, Χρ. Δάντης, Φ. Δεληβοριάς, Β. Θεοδωρόπουλος, Αρ. Καπαρού, Ελ. Καρακάση, Ελ. Καρασαββίδου, Β. Καρατζόγλου, Γ. Καρκάς, Μ. Κοντολέων, Στ. Κραουνάκης, Π. Κυραμαργιός, Κ. Κυρμιζή, Ν. Μαυρουδής, Σπ. Μπιμπίλας, Π. Μπούσαλης, Γ. Νταλάρας, Π. Ξενάκη, Π. Παπαϊωάννου, Ντ. Πετράτος, Δ. Πουλικάκος, Ν. Ρασούλη, Ν. Σερέτη, Ν. Σούλης, Γ. Τσαμαντάκης, Τ. Τσανακλίδου, Τ. Φίλης και Magic de Spell.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος αυτής της δράσης, είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak, ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια Κωστόπουλου, για την κάλυψη των διαδικαστικών και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του/της Ζακ/ZackieOh και της δικαίωσης της μνήμης του/της.

Η δράση αυτή συμπαράστασης εξελίσσεται σε έναν πραγματικό μαραθώνιο, με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων της τέχνης. Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε τη διαδικασία της δίκης, δίνοντας συνεχώς το “παρών”. Σαν αποκορύφωμα αυτής της δράσης, θα διοργανώσουμε μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την παρουσία κοινού, και ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο, μέσω livestreaming. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από το ευρύτερο φάσμα της τέχνης.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εξέλιξη της δίκης από το Παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch μέσω των socialmedia και του sitehttps://zackieohjustice.watch.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας:
https://facebook.com/loatkiplus
https://instagram.com/loatkiplus
https://twitter.com/loatkiplus
https://tiktok.com/@loatkiplus
https://youtube.com/c/loatkiplus
Κοινός μας στόχος είναι η δικαίωση του/της Ζακ/ZackieOh.
#ΔικαιοσύνηΓιαΤονΖακ #ΔικαιοσύνηΓιαΤηνZackieOh #loatkiplus
 

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here