Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ζακ Κωστόπουλος:  Εκτός φυλακής ο μεσίτης με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ζακ Κωστόπουλος:  Εκτός φυλακής ο μεσίτης με απόφαση του Αρείου Πάγου

- advertising -

Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τα θανατηφόρα χτυπήματα, που είχε καταφέρει από κοινού με τον κοσμηματοπώλη σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

O Άρειος Πάγος, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόφαση αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, δύο μήνες μετά την κράτηση του με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς, που είχαν επιληφθεί του επεισοδίου στο κέντρο της Αθήνας.

-advertising-

Σημειώνεται ότι οι δικαστές του ΜΟΔ δεν είχαν χορηγήσει αναστολή στον Χορταριά ενώ διέταξαν να εκτίσει την ποινή του κατ΄οίκον ο κοσμηματοπώλης λόγω ηλικίας.

Ο μεσίτης δύο μόλις μήνες μετά, χωρίς καν να έχει καθαρογραφτεί η απόφαση, προσέφυγε σε Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση του για αναστολή τον Ιούλιο του 2022. Κατά αυτής της αποφάσεως ασκήθηκε αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή.

Σε ανάρτηση της η Αννυ Παπαρούσσου, μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, αναφέρει : 

«Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι κανείς στην φυλακή. Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here