Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αντιδράσεις για την ταινία «Ξεπαρθενών» με σκηνές γκει σεξ στην Ακρόπολη

Αντιδράσεις για την ταινία «Ξεπαρθενών» με σκηνές γκει σεξ στην Ακρόπολη

- advertising -

Σάλος έχει προκληθεί στα social media με την μικρού μήκους ταινία «Ξεπαρθενών» που κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο.

Η ταινία παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η σκηνή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφορά σε ένα γκέι ζευγάρι που κάνει έρωτα στην Ακρόπολη.

Ωστόσο, για τα συγκεκριμένα γυρίσματα δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες, ενώ και οι φύλακες της Ακρόπολης φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

-advertising-

Οι δημιουργοί της ταινίας πάντως, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, ισχυρίζονται πως έχει πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο: «Η ταινία μικρού μήκους ¨Ξεπαρθενών¨ είναι ένα έργο τέχνης που αποτελεί και πολιτική δράση»

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: 

Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης.

Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός.

Ένα πλάνο αρχικά κάπως τυχαίο που οδηγεί σε μία ταινία μικρού μήκους. Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θα είναι ανοιχτά διαθέσιμη στο διαδίκτυο προς όλα τα άτομα, τις ομάδες και τους χώρους που ενδιαφέρονται να τη δουν και να την προβάλλουν.

Η εν λόγω ταινία συζητήθηκε στα social media και έφερε αντιδράσεις λόγω του ότι δύο άντρες κάνουν έρωτα σε δημόσια θέα και μάλιστα, πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Για την ταινία τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. «Αισθάνομαι ντροπή να γίνονται τέτοια πράγματα. Κάπου υπάρχουν και όρια» τόνισε ο κ. Μπιμπίλας.

«Εγώ όπως το είδα δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη, το θεωρώ βλακεία. Δείχνει όμως ότι είναι ελλιπής και η φύλαξη του βράχου. Φαντάζομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ψάξει να βρει πώς έγινε αυτό και να αποδώσει ευθύνες» συνέχισε ο ίδιος.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here