Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο Tom Daley υπόσχεται να χρησιμοποιήσει το OBE του για να «δημιουργήσει...

Ο Tom Daley υπόσχεται να χρησιμοποιήσει το OBE του για να «δημιουργήσει αλλαγή»

- advertising -

Ο Tom Daley υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει το OBE του για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των LGBT+ ατόμων σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία.

Ο Ολυμπιονίκης δύτης Tom Daley,αναδείχθηκε OBE( είναι ένα τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο τιμά ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών, όπως επίσης και οργανισμούς με σκοπό τη φιλανθρωπία και τις αγαθοεργίες) στη Λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας και είπε στο  BBC Breakfast  ότι τώρα νιώθει την ευθύνη να κάνει την Κοινοπολιτεία «ένα πιο περιεκτικό» μέρος.

-advertising-

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που με τιμούν με ένα OBE», είπε ο Tom Daley, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «την ευθύνη να κάνει ολόκληρη την Κοινοπολιτεία ένα καλύτερο μέρος για τα LGBT+ άτομα, για τις γυναίκες, για τους έγχρωμους ανθρώπους, για να την κάνουν πιο περιεκτικό και αποδεκτό περιβάλλον».

Συνέχισε: «Με την αποδοχή αυτού του OBE, τώρα είναι ευθύνη μου να βοηθήσω στη δημιουργία αλλαγής και να βοηθήσω στη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος όπου ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι θέλει, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται».

Ο Daley, είπε ότι θέλει να «ανασηκώσει όλους τους ανθρώπους που νιώθουν ότι είναι ξένοι» και που αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν σε όλη την Κοινοπολιτεία.

Δεσμεύτηκε να υψώσει τις φωνές τους και να εργαστεί για να βελτιώσει τη ζωή των queer ανθρώπων παντού, προσθέτοντας: «Αν δεν μπορείτε να το δείτε, δεν μπορείτε να είστε».

Ο Tom Daley θέλει να σταματήσει τις χώρες που ποινικοποιούν τα άτομα LGBT+ από το να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο δύτης – ο οποίος κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο το 2021 – είπε ότι ένιωθε καθήκον να «δημιουργήσει αλλαγή» ενώ δεχόταν το Sport Award στα 2021 Attitude Awards τον Οκτώβριο του 2021.

«Επομένως, θέλω να κάνω αποστολή μου την επόμενη, ελπίζω, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, να το κάνω έτσι ώστε οι χώρες [όπου] τιμωρούνται με θάνατο για τα LGBT άτομα να μην επιτρέπεται να διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ”

Συνέχισε να κατακρίνει τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA για τη φιλοξενία του διαγωνισμού του 2022 στο Κατάρ, όπου τα LGBT+ άτομα εξακολουθούν να ποινικοποιούνται.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η φιλοξενία αθλητικών γεγονότων σε μια χώρα που ποινικοποιεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο Tom Daley.

«Λοιπόν, αυτή θα είναι η αποστολή μου τώρα να το αλλάξω».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here