Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Το ουράνιο τόξο στο λογότυπο των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Το ουράνιο τόξο στο λογότυπο των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

- advertising -

Η ομάδα των ανδρών του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ δείχνει την υποστήριξή της στην LGBTQ κοινότητα μέσω ενός λογότυπου ομάδας με θέμα το ουράνιο τόξο μέσα στην προπονητική τους εγκατάσταση και στην αίθουσα εργασίας των μέσων ενημέρωσης.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στο Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί το τουρνουά που ξεκινά την Κυριακή.

-advertising-

Το σχέδιο διαθέτει επτά κάθετες ρίγες στο χρώμα του ουράνιου τόξου κάτω από το “USA” με σκούρα μπλε γράμματα και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας “Be The Change” που υιοθέτησε η ομάδα το 2020 με στόχο να εμπνεύσει δράση σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε χώρα της Μέσης Ανατολής, λένε ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ προειδοποιούν επίσης για δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των φιλάθλων που ταξιδεύουν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις Δεκ. 18 Παγκόσμιο Κύπελλο, ειδικά άτομα και γυναίκες LGBTQ, των οποίων οι οργανώσεις για τα δικαιώματα λένε ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

«Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στη συμπερίληψη και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε αυτό το μήνυμα στο μέλλον», δήλωσε ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ, Σον Τζόνσον.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here