Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το 10ο Τhessaloniki Pride ολοκληρώθηκε με την Παρέλαση Υπερηφάνειας 

Το 10ο Τhessaloniki Pride ολοκληρώθηκε με την Παρέλαση Υπερηφάνειας 

- advertising -

Με την Παρέλαση Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο με τα χρώματα του ουρανίου τόξου Λευκό Πύργο ολοκληρώθηκε το 10ο Thessaloniki Pride που διοργανώθηκε με σύνθημα “Μάθημα Αποδοχής” και έχοντας ως ορίζοντα το 2024, όποτε η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride (το κεντρικό Pride της Ευρώπης).

Photos:antivirus

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 10ου Thessaloniki Pride, το οποίο ξεκίνησε με ομιλίες στο Λευκό Πύργο και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη παρέλαση 

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε με σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με μηνύματα αγάπης και αποδοχής, ενώ οι συμμετέχοντες δε σταμάτησαν να χορεύουν και να τραγουδούν.

-advertising-
Photos:antivirus
Photos:antivirus
Photos:antivirus

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότηταςΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και των Οικολόγων Πρασίνων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη πρόταση νόμου “Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας” που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 17/6 .

Το μεσημέρι βρέθηκε στο χώρο του Pride Fair, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here