Αρχική COMMUNITY Tο ταχύτερα αναπτυσσόμενο hashtag της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Tο ταχύτερα αναπτυσσόμενο hashtag της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

- advertising -

Το hashtag «τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα» (trans rights is human rights) σημείωσε τεράστια αύξηση στο Twitter κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της πλατφόρμας.

Το Twitter κυκλοφόρησε λεπτομέρειες για τα hashtag, τις τάσεις και τα θέματα με τα περισσότερα tweet καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 – και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το Twitter, το hashtag «τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα» (trans rights is human rights) σημείωσε άνοδο κατά 557% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθιστώντας το συγκεκριμένο hashtag το ταχύτερα αναπτυσσόμενο hashtag της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

-advertising-

Υπήρξε, επίσης, μια σημαντική αύξηση κατά 20% στον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιεί το emoji του ουράνιου τόξου – που χρησιμοποιείται συνήθως και από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το hashtag «οι ζωές των τρανς ατόμων έχουν σημασία» (trans lives mater) αυξήθηκε στη χρήση κατά 113%. Παρομοίως, η φράση «οι ζωές όλων των Μαύρων ατόμων έχουν σημασία» (all Black lives matter), το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να δείξει υποστήριξη σε ΛΟΑΤΚΙ+ Μαύρα άτομα, που μερικές φορές βρίσκονται στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης, όπου αυξήθηκε κατά 112%.

Το hashtag «οι ζωές των τρανς Μαύρων ατόμων έχουν σημασία» (Black trans lives mater) αυξήθηκε, επίσης, σημαντικά το 2020, κατά 108%, ενώ το hashtag “LGBTQ αυξήθηκε κατά 49% στη χρήση.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πιο χρησιμοποιούμενο hashtag στο Twitter για το 2020 ήταν το “COVID-19, με το «οι ζωές των Μαύρων ατόμων έχουν σημασία» (Black Lives Matter) να έρχεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο George Floyd ήταν το πρόσωπο που συζητήθηκε περισσότερο το 2020, μετά τον Trump και τον Biden, που αγωνίστηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των Η.Π.Α. Tο hashtag “μένουμε σπίτι” (stay home), πάλι κάτι σχετικό με την παγκόσμια πανδημία, ακολουθεί στην τρίτη θέση.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here