Αρχική COMMUNITY «ΣΥΔ – Υπογραφή Χάρτας Διαφορετικότητας»

«ΣΥΔ – Υπογραφή Χάρτας Διαφορετικότητας»

- advertising -
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) κάνει γνωστή τη συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΔ με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, κύριο Σταύρο Μηλιώνη και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Χάρτας, κυρία Κατερίνα Ψύχα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, σε πολύ θετικό κλίμα και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ, Κίμων Μελικέρτης Γεν. Γραμματέας και Άννα Απέργη Διευθύντρια του Σωματείου, υπέγραψαν τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ κατέθεσαν στον κ. Μηλιώνη Επιστολή, με την οποία και τον ενημέρωσαν για τους πολλαπλούς αποκλεισμούς και διακρίσεις που βιώνουν ιδιαίτερα τα τρανς πρόσωπα στη χώρα μας στον τομέα της εργασίας, το ισχύον νομικό πλαίσιο και τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με τη συμπερίληψη των τρανς προσώπων στα Ειδικά Προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ κατέθεσαν και συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να στηριχθεί στην πράξη η προαγωγή της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στον χώρο της εργασίας, με σκοπό την καταπολέμηση των αποκλεισμών των τρανς και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ προσώπων από τον εργασιακό χώρο.

-advertising-

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στη χώρα μας το 2019. Στόχος της Χάρτας Διαφορετικότητας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η αείμνηστη Πρόεδρος του ΣΥΔ, Μαρίνα Γαλανού, συμμετείχε με εισήγηση στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που είχε πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στα πλαίσια των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, αναφέροντας ότι το γεγονός και μόνο ότι διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα τέτοιο συνέδριο, αποτελεί από μόνο του ένα θετικό βήμα, ενώ τόνισε ότι η σημαντικότητα της πρωτοβουλίας της Χάρτας Διαφορετικότητας, αν και άργησε να ιδρυθεί στη χώρα μας, είναι τεράστια, διότι θα στηρίξει την διαφορετικότητα με έμπρακτο τρόπο.

Το ΣΥΔ, θα συνεχίσει να εργάζεται με γνώμονα τους αγώνες της εμπνευσμένης Προέδρου μας Μαρίνας Γαλανού, με στόχο την άρση των αποκλεισμών που αντιμετωπίζουν τα τρανς πρόσωπα στον χώρο της εργασίας, με σκοπό την πραγμάτωση της ίσης μεταχείρισης, τόσο στο πεδίο της εργασίας, όσο και σε όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here