Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στον ΗΣΑΠ

Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στον ΗΣΑΠ

- advertising -

Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) έλαβε χώρα μία ρατσιστική επίθεση με τραυματία έναν μετανάστη, στη διαδρομή Νέο Φάληρο-Μοσχάτο νέο όπως καταγγέλλει η σελίδα στο instagram menoume_energoi.

Όπως φαίνεται το βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα, φαίνεται ένας μετανάστης να έχει ένα μαντήλι στο πρόσωπό του για να σταματήσει την αιμορραγία, ενώ στο πάτωμα του βαγονιού είναι εμφανείς οι κηλίδες αίματος.

Το βίντεο πηγαίνει σε έναν νεαρό με καπέλο, εμφανώς νευρικό, που κοιτάει τον μετανάστη και κάτι λέει. Εκείνη την ώρα ακούγεται μια γυναικεία φωνή να του φωνάζει «σήκω φύγε από δω» και στη συνέχεια κόβεται το βίντεο.

Το post γράφει: «Στην Ελλάδα της “ανάπτυξης”, κυκλοφορούν αιμόφυρτοι (μετανάστες) άνθρωποι από λεβέντες Έλληνες (aka φασίστες) στους οποίους «δεν τους αρέσει ο τρόπος που κοιτάμε».
Το περιστατικό σημειώθηκε στον ηλεκτρικό στην διαδρομή Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο.

-advertising-

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη ρατσιστική επίθεση στον Ηλεκτρικό


Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here