Αρχική COMMUNITY Pulse Club| Ορλάντο: Τέσσερα χρόνια από τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη...

Pulse Club| Ορλάντο: Τέσσερα χρόνια από τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ

- advertising -

Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse, σαράντα εννέα φορές χτυπούν οι καμπάνες σε όλο το Ορλάντο, τόσες φορές, όσα και τα θύματα της 12η Ιουνίου του 2016.

Σαν σήμερα, ο Omar Mateen, 29 ετών, τις πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκε στο Pulse και ξεκίνησε μια θανατηφόρα μάχη. Σκότωσε 49 άτομα και άφησε 53 τραυματίες. Πέθανε στη σκηνή, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία. Ήταν η χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 29χρονος διέμενε στο Σεντ Λούσι της Φλόριντα, δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε και βρισκόταν κατά πληροφορίες σε λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.

-advertising-

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είδαμε εξέλιξη, έχουμε δει κάποια αλλαγή, μέσω των πράξεων αγάπης και καλοσύνης” , δήλωσε ο Robin Maynard-Harris, επικεφαλής του 49 Bells Movement. Ο Maynard-Harris αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια, περίπου 700 Εκκλησίες από 16 χώρες συμμετέχουν στο 49 Bells Movement στις 12 Ιουνίου.

“Τα 49 χτυπήματα, που σημαίνουν στις 12 Ιουνίου, είναι ένας τρόπος να δείξουμε στην κοινότητα των ΛΟΑΤ ατόμων, ότι τα άτομα που πιστεύουν τιμούν, χωρίς αποκλεισμούς τα άτομα που δολοφονήθηκαν, ότι αυτές οι ζωές τους έχουν σημασία” , είπε.

«Όταν ο Θεός λέει, ότι το μεγαλύτερο πράγμα είναι η αγάπη, αυτό δεν ισχύει μόνο για μια θρησκεία, και γι ‘αυτό νομίζω ότι είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπεις ολόκληρη την πνευματική κοινότητα να συναντιέται» .

Η επέτειος πραγματοποιείται διαδικτυακά λόγω της COVID-19.

Η φετινή επέτειος θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας του Facebook One Orlando Alliance όπου κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει και να μοιραστεί τη σελίδα στα κοινωνικά μέσα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here