Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πολιτικός στο Ισραήλ δήλωσε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι επικίνδυνη

Πολιτικός στο Ισραήλ δήλωσε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι επικίνδυνη

- advertising -

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι 12 την Τρίτη (20 Ιουνίου), ο Yitzhak Pindrus, μέλος του ορθόδοξου και συντηρητικού κόμματος United Torah Judaism (UTJ), δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «το πιο επικίνδυνο πράγμα» για το κράτος του Ισραήλ.

Είπε ότι πιστεύει ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος ή τις μαχητικές ομάδες Χεζμπολάχ και Χαμάς, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Haaretz.

Ο Pindrus δήλωσε ότι θεωρούσε ότι οι απόψεις του είναι βάσιμες επειδή «είναι γραμμένες στην Τορά», η οποία περιλαμβάνει τα πέντε πρώτα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και αποτελεί τον παραδοσιακό εβραϊκό νόμο.

-advertising-

«Είναι γραμμένο ότι η γη θα σας εκδιώξει… Δεν πρέπει να εμποδίσω μόνο την πορεία υπερηφάνειας, πρέπει να εμποδίσω ολόκληρο το κίνημα», συνέχισε.

Σύμφωνα με την Haaretz, η παρουσιάστρια του καναλιού 12 στην οποία μιλούσε, η Nesli Barda, είναι λεσβία.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Pindrus έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, σημειώνοντας ότι το 2010, όταν ήταν αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ, υπέβαλε αίτημα για τη διοργάνωση «παρέλασης γαϊδουριών» ως αντιδιαμαρτυρία σε μια Pride πορεία στο Ισραήλ. Το αίτημα απορρίφθηκε, αλλά οι διαδηλωτές μετέφεραν χάρτινα κομμένα γαϊδούρια.

Η χρήση των ζώων έγινε για να εξισωθεί η ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, όπως αναφέρθηκε.

Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο, αποχώρησε από το κοινοβούλιο – την Κνεσέτ – όταν ο νέος πρόεδρός του, ο Amir Ohana, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και μέλος του Likud, του πλειοψηφούντος κυβερνώντος κόμματος, εκφώνησε την ομιλία αποδοχής του.

Στην ομιλία του, ο Ohana μίλησε για τον σύζυγο και τα παιδιά του, κάτι για το οποίο ο Pindrus δήλωσε αργότερα ότι είχε «δικαίωμα να αισθάνεται άβολα».

Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ένας συνασπισμός πολλών κομμάτων παράλληλα με το Likud, συμπεριλαμβανομένου του UTJ του Pindrus.

Έχει περιγραφεί ως το πιο θρησκευτικό και σκληροπυρηνικό στην ιστορία του Ισραήλ, και περιλαμβάνει το Noam, ένα ακροδεξιό, αντί-ΛΟΑΤΚΙ θρησκευτικό κόμμα που στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να συνδέσει τους ομοφυλόφιλους με την εμπορία παιδιών και έχει συγκρίνει τους υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ με τους Ναζί.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here