Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πατριάρχης της Μόσχας: Τα gay pride μέρος της αιτίας του πολέμου στην...

Πατριάρχης της Μόσχας: Τα gay pride μέρος της αιτίας του πολέμου στην Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος

- advertising -

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος δικαιολόγησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τονίζοντας ότι αφορά σε «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία». 

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επί χρόνια σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς αφορά «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία».

«Το «τεστ» για το ποια πλευρά στηρίζετε, είναι αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις Gay Pride», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος σύμφωνα με το CNN.

-advertising-

«Για να μπει κανείς στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να κάνει μια παρέλαση Gay Pride. Όχι να κάνει μια πολιτική δήλωση τύπου “είμαστε μαζί σας”, όχι να υπογράψει κάποια συμφωνία, αλλά να κάνει μια παρέλαση υπερηφάνειας. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία», ισχυρίστηκε στο κήρυγμά του στη Μόσχα.

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε στον πόλεμο ως αγώνα «μεταφυσικής σημασίας» προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», τόνισε.

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς» είπε ο Κύριλλος.

«Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος» κατέληξε.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here