Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου

- advertising -

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς την Εισαγγελία Βόλου διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τον χθεσινό ομοφοβικό παροξυσμό του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Η Εισαγγελία αναφέρει ότι θα πρέπει να ερευνηθεί «αν ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων», ενώ ζητά να να διερευνηθεί αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κ.λπ.

Η Εισαγγελία αναφέρει τα άθλια, επίμαχα, σχόλια από τον «επινίκιο» Μπέου. «Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθες σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: “Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε” να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014. Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή».

-advertising-

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here