Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Orlando LGBTQ+: «Nα παρέμβει η δικαιοσύνη για τους διασυρμούς των θυμάτων Λιγνάδη»

Orlando LGBTQ+: «Nα παρέμβει η δικαιοσύνη για τους διασυρμούς των θυμάτων Λιγνάδη»

- advertising -

Ανακοίνωση για τον δημόσιο διασυρμό επιζώντων σεξουαλικής κακοποίησης, από τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη εξέδωσε ο επιστημονικός φορέας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ Orlando LGBTQ+, τονίζοντας ότι άλλοι τέτοιου είδους διασυρμοί δε θα γίνουν ανεκτοί, ενώ καλεί τα καλεί τα ΜΜΕ να αρνηθούν να δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα των ατόμων που στοχοποιούνται.

Όπως αναφέρει ο επιστημονικός φορέας στην ανακοίνωση του: «Σήμερα ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη ξεπέρασε και τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας τα ονόματα και στοχοποιώντας τα θύματα της βίας του πελάτη του. Ως επιστημονικός φορέας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, από τους θεσμούς και μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, να παρέμβουν έστω και τώρα για να προστατευτούν τα πιο ευάλωτα άτομα, όπως όσα βρίσκονται σε θέση θύματος καταγγέλλοντας τον βιασμό και την κακοποίησή τους, από τον διασυρμό, την στοχοποίηση και την διαπόμπευσή τους»

Η ανακοίνωση του Orlando LGBTQ+

-advertising-

Για τον δημόσιο διασυρμό επιζώντων σεξουαλικής κακοποίησης, από τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη

Έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν, ατομικά αλλά και ως φορέας, για τον ακραία ομοφοβικό και τρανσφοβικό λόγο του συνηγόρου του Δ. Λιγνάδη, την επίδρασή του στα κοινωνικά ρατσιστικά αντανακλαστικά μίσους που ενισχύονται και τις συνέπειες που έχει σε βάρος περιθωριοποιημένων ατόμων και κοινοτήτων που δέχονται πολλαπλές διακρίσεις, όπως των ΛΟΑΤΚΙ+. Εκκρεμεί ακόμα η συζήτηση της καταγγελίας μας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με την οποία ζητάμε τις πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του.

Σήμερα ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη ξεπέρασε και τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας τα ονόματα και στοχοποιώντας τα θύματα της βίας του πελάτη του. Ως επιστημονικός φορέας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, από τους θεσμούς και μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, να παρέμβουν έστω και τώρα για να προστατευτούν τα πιο ευάλωτα άτομα, όπως όσα βρίσκονται σε θέση θύματος καταγγέλλοντας τον βιασμό και την κακοποίησή τους, από τον διασυρμό, την στοχοποίηση και την διαπόμπευσή τους.

Καλούμε φορείς, οργανώσεις και επιστημονικούς συλλόγους που παρέχουν υπηρεσίες σε θύματα έμφυλης βίας να ενεργοποιηθούν εξίσου.

Καλούμε τα ΜΜΕ να ΜΗΝ δεχτούν να δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα των ατόμων που στοχοποιούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλους διασυρμούς, σαν αυτούς μετά το Spices του 2003 και του ΚΕΕΛΠΝΟ του 2012 που οδήγησαν σε αυτοκτονίες. Δεν θα ανεχτούμε να στοχοποιούνται επίσης τα μέλη μιας ολόκληρης κοινότητας, που καθημερινά επιβιώνουν από συμπεριφορές μίσους και διακρίσεων όπως αυτές του εν λόγω δικηγόρου.

Οι επαγγελματίες ψυχοκοινωνικής στήριξης έχουμε ευθύνη να μιλάμε για όσα άτομα διστάζουν, εκφοβίζονται και απειλούνται. Η δικαιοσύνη έχει ευθύνη να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις τέτοιων ακραίων παραβιάσεων.

Ως εδώ.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here