Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Οδηγίες ΕΛ.ΑΣ για κράτηση ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

Οδηγίες ΕΛ.ΑΣ για κράτηση ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

- advertising -

Η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε στο πλαίσιο του «Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πολιτών» στοχεύοντας στην απόλυτη διασφάλιση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εξέδωσε ειδικές οδηγίες για τις συνθήκες κράτησης των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τις έστειλε σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας.

Η διαταγή με την ένδειξη «κατεπείγον», την οποία παρουσίασε η zougla.gr, περιγράφει ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις αστυνομικών σε περίπτωση που κάποιο άτομο ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία.

-advertising-

Μάλιστα, δίνονται εντολές προκειμένου «να γίνουν απόλυτα κατανοητά και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή προσβολής ή και απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων».

Οδηγίες ΕΛΑΣ για κράτηση ΛΟΑΤΚΙ

Στην ίδια διαταγή, που εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες καταστάσεις οι επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζουν ότι «σε περιπτώσεις κράτησης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αυτές να εξετάζονται εξατομικευμένα και σύμφωνα με τις ειδικότερες κάθε φορά περιστάσεις, τονίζοντας ότι αφενός θα πρέπει ρητά να ερωτώνται για την αυτοαντίληψη τους ως προς το φύλο τους, ασχέτως των στοιχείων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των λοιπών εγγράφων ταυτοποίησης».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους χώρους κράτησης, αλλά και για τα άτομα με τα οποία θα πρέπει να κρατούνται μαζί με τους ΛΟΑΤΚΙ. «Να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την κράτηση αυτών σε ξεχωριστούς χώρους είτε (εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν) σε χώρους που δεν έρχονται σε διάσταση με την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου τους, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση την οποιαδήποτε κατάσταση κινδύνου για την σωματική ή και την ψυχική τους υγεία».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here