Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο Orkun Kokcu αρνήθηκε να φορέσει rainbow περιβραχιόνιο «λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων»

Ο Orkun Kokcu αρνήθηκε να φορέσει rainbow περιβραχιόνιο «λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων»

- advertising -

Ο αρχηγός της ολλανδικής ομάδας Feyenoord, Orkun Kokcu, επέλεξε να μην φορέσει το rainbow περιβραχιόνιο του αρχηγού επειδή τον κάνει να νιώθει «άβολα»  στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Alkmaar την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Η προσθήκη του rainbow περιβραχιόνιου στο μπράτσο του αρχηγού της ομάδας αποτελεί μέρος της καμπάνιας OneLove που γίνεται ως ένδειξη στήριξης στην LGBTQ+ κοινότητα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Οι αρχηγοί οκτώ ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων, (Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ουαλία και Ελβετία) που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επιθυμούν να φορούν περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, προκειμένου να δώσουν έμφαση στην καταπολέμηση των διακρίσεων.

-advertising-

Η απόφαση του 21χρονου Τούρκου χαφ των Ολλανδών σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες του Twitter, αλλά και από τους οπαδούς της ομάδας του με τον ίδιο να τοποθετείται δημόσια για αυτή την επιλογή.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονίσω ότι σέβομαι όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή προτίμησης. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει ή νιώθει. Κατανοώ πλήρως τη σημασία αυτής της ενέργειας, αλλά λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, δεν αισθάνομαι το κατάλληλο άτομο για να το υποστηρίξω.

Γι’ αυτό δεν νιώθω άνετα φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο. Μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι με αυτό. Δεν είναι απολύτως αυτή η πρόθεσή μου, αν και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην καταφέρω αμέσως να αφαιρέσω αυτό το συναίσθημα με αυτά τα λόγια. Ελπίζω όμως ότι η επιλογή μου για θρησκευτικούς λόγους θα γίνει επίσης σεβαστή».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here