Αρχική ΚΟΣΜΟΣ O δημοφιλής ιστότοπος XTube κλείνει οριστικά

O δημοφιλής ιστότοπος XTube κλείνει οριστικά

- advertising -

Ο δημοφιλής ιστότοπος πορνό XTube κλείνει οριστικά στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το XTube δημιουργήθηκε το 2006  επέτρεπε στο κοινό να ανεβάζει τα δικά του βίντεο και διαχειριζόταν απο την Καναδική  εταιρεία MindGeek η οποία είναι διαχειρίστρια πολλών άλλων δημοφιλών πορνογραφικών ιστοτόπων όπως τα PornHub,RedTube & YouPorn.

-advertising-

Η ομάδα του XTube ανακοίνωσε το κλείσιμο την Δευτέρα 5 Ιουλίου και δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες σε όλες/όλους εσάς που μοιραστήκατε το περιεχόμενό σας στην πλατφόρμα μας.Δυστυχώς, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε πιο πράσινα λιβάδια και μεγαλύτερα πράγματα.»

Ο ιστότοπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια άτομα ως εγγεγραμμένους χρήστες, γνωστοποίησε ότι έχει πλέον απενεργοποιήσει τις μεταφορτώσεις βίντεο και φωτογραφιών και έχει εμποδίσει την αγορά νέων πιστώσεων ή συνδρομών πριν από το κλείσιμο του ιστότοπου.

Μάλιστα, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να σκεφτούν να μετακινηθούν στο PornHub ή στο MyDirtyHobby μόλις ο ιστότοπος απενεργοποιηθεί από το διαδίκτυο.

Πίσω απο αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη φαίνετε πως βρίσκεται η καταγγελία 34 γυναικών που έκαναν αγωγή κατά του XTube και της διαχειρίστριας MindGeek, κατηγορώντας την εταιρεία ότι κερδοσκόπησε από το περιεχόμενό τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.Στην αγωγή τους, οι γυναίκες κατηγόρησαν το PornHub και τη μητρική της εταιρεία ότι εκμεταλλεύονταν τα βίντεο φιλοξενώντας το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια. 

Η MindGeek αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην αγωγή του περασμένου μήνα, λέγοντας ότι «έχουμε μηδενική ανοχή σε παράνομο περιεχόμενο και διερευνούμε τυχόν παράπονα, ή ισχυρισμούς σχετικά με το περιεχόμενο στις πλατφόρμες μας.»

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here