Αρχική COMMUNITY Νέος μεταναστευτικός κώδικας: Αόρατα τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα

Νέος μεταναστευτικός κώδικας: Αόρατα τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα

- advertising -

Σήμερα, στις 16.00, θα γίνει η πρώτη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή για το μαμούθ νομοθέτημα του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, του νέου Κώδικα Μετανάστευσης.

Όπως επισημαίνεται από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), το σχέδιο νόμου έχει “πάρα πολλές ελλείψεις και προβληματικές διατάξεις που πολλές από αυτές δεν στέκουν νομοθετικά, που φαίνεται να προσπαθεί να ενσωματώσει αρκετές Κοινοτικές Οδηγίες αλλά αυτές ενσωματώνονται στρεβλά, αναφέρεται σε παλιές νομοθεσίες ενώ αυτές έχουν αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί, χρησιμοποιεί αυθαίρετα σε κάποια σημεία παρωχημένη και λανθασμένη ορολογία, ενώ τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα με μεταναστευτικό/προσφυγικό στάτους είναι παντελώς αόρατα“.

Ακόμη, το ΣΥΔ, επισημαίνει πως ναι μεν, “έπειτα από πιέσεις έγιναν κάποιες βελτιώσεις στο Άρθρο που αφορά τα ενηλικιωθέντα ασυνόδευτα και τη δεύτερη γενιά”, παρ’ όλα αυτά όμως το νομοσχέδιο παραμένει προβληματικό και είναι απαραίτητες “πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις σε πάρα πολλά ακόμη σημεία”, όπως σημειώνεται.

-advertising-

Για το σχέδιο νόμου, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, είχε καταθέσει αναλυτικό δελτίο τύπου με προτάσεις και παρατηρήσεις του κατ’ άρθρον.

Μπορείτε να δείτε τις παρατηρήσεις – προτάσεις του ΣΥΔ επί του νομοσχεδίου πιέζοντας εδώ.

Επισημαίνονται οι προβληματικές διατάξεις, ελλείψεις, καθώς και η πλήρης απουσία συμπεριληπτικότητας ως προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα.

Η σχετική ανακοίνωση της Προέδρου του ΣΥΔ, Άννας Απέργη, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here