Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μητσοτάκης – Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Μητσοτάκης – Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

- advertising -

Στα γραφεία της Θετικής Φωνής βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΙDS. 

Κατά την επίσκεψή του δήλωσε: «Είχα ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα από την εποχή που σας είχα επισκεφτεί ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Θεωρούσα ότι έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να κάνουμε και εδώ μια σειρά από κινήσεις που να μπορέσουν να αυξήσουν, όπως λέτε, την ορατότητα του τι σημαίνει κανείς σήμερα να ζει με τον ιό. Κυρίως να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις και το στίγμα. Να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την τεράστια πρόοδο της επιστήμης ως προς το ζήτημα της αντιμετώπισης. Και βέβαια χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μπορέσαμε και ψηφίσαμε – για εμένα η πιο σημαντική πρωτοβουλία – το νόμο κατά των διακρίσεων.»

-advertising-

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το περίπτερο της Θετικής Φωνής την πλατεία Μοναστηρακίου,στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS απο όπου και δήλωσε:

«Η παγκόσμια ημέρα AIDS ήταν η αφορμή. Για μια διαδρομή ως στο Μοναστηράκι, όπου η Θετική Φωνή και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS έχουν τοποθετήσει τα περίπτερα ζωής. Με εθελοντές παθιασμένους για έργο και προσφορά. Στο ath checkpoint, γνώρισα έναν από τους εθελοντές -κοσμογυρισμένος, Ισπανία, Λατινική Αμερική, τώρα Ελλάδα, πάντα δίπλα στον άνθρωπο- και έκανα και το rapid test για τον HIV. Ένα τσίμπημα. Μία νίκη της ζωής. Γιατί η μάστιγα των δεκαετιών του 1980 – 90, που μας στέρησε τόσους άξιους νέους ανθρώπους, σήμερα αντιμετωπίζεται. Και ο έλεγχος, η πρόληψη, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σπίτι και στο σχολείο είναι οι ασπίδες μας. Μαζί, βέβαια, με ένα δημόσιο Σύστημα Υγείας που σέβεται τον άλλο. Που τον αντιμετωπίζει ως άνθρωπο και όχι ως πελάτη.»

O προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και την δωρεάν εξέτασή για τον HIV με ένα τσίμπημα στο δάχτυλο

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here