Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μητσοτάκης: Δυνατότητα αναδοχής από άτομα που έχουν προβληθεί από HIV ή ηπατίτιδα...

Μητσοτάκης: Δυνατότητα αναδοχής από άτομα που έχουν προβληθεί από HIV ή ηπατίτιδα Β

- advertising -

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σήμερα 1η Δεκεμβρίου.Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις.

Ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση νομοθετήσει την πλήρη ένταξη στην άυλη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των οροθετικών ασθενών που λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή, αλλά και θα δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε πολίτες που έχουν προβληθεί από τον HIV ή από ηπατίτιδα Β και ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία.

«Έχει και τη δική της ξεχωριστή σημειολογία το γεγονός ότι ψηφίζουμε σημαντικές ρυθμίσεις στη Βουλή. Η πρώτη είναι η δυνατότητα να έχουν δυνατότητα τεκνοθεσίας οι οροθετικοί συμπολίτες μας, εφόσον λαμβάνουν την κατάλληλη αγωγή, κάτι το οποίο μου έκανε πολλή εντύπωση ότι δεν είχε ήδη αντιμετωπιστεί. Όπως, βέβαια, και πολύ σημαντική είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που θα ισχύει, πλέον, για όλους όσοι ακολουθούν αντιρετροϊκές θεραπείες. Είναι δύο παρεμβάσεις σημαντικές. Θα ψηφιστούν αύριο και αποτελούν μόνο μέρος ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών» επεσήμανε,

-advertising-
- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here