Αρχική ΚΟΣΜΟΣ MeToo: Καταταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών στην Κύπρο

MeToo: Καταταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών στην Κύπρο

- advertising -

Πληθαίνουν και στην Κύπρο οι φωνές γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις από άντρες με εξουσία. Οι αποκαλύψεις στην Κύπρο άρχισαν όταν η ολυμπιονίκης στην σκοποβολή Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε στα τέλη Ιανουαρίου ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του Κυπριακού Αθλητισμού.

Ακολούθησαν άλλες τέσσερις καταγγελίες αθλητριών που αφορούσαν την σεξουαλική παρενόχληση τους από προπονητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, τέσσερις αθλήτριες στίβου κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση τον πρώην προπονητή τους. Τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλουν, φέρονται να έγιναν πριν μερικά χρόνια στη Λάρνακα.

-advertising-

Οι φάκελοι των υποθέσεων βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, ο οποίος θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.  

Σε έρευνα είναι ακόμη υπόθεση βιασμού από πρώην μητροπολίτη και ενός γιατρού από την Λευκωσία, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε τα θύματα ενώ βρίσκονταν στο κρεβάτι του ιατρείου.

Οι καταγγελίες που ερευνώνται αυτή τη στιγμή φτάνουν τις δέκα, με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη να έχει δώσει οδηγίες στην αστυνομία για να καταχωρηθούν στο δικαστήριο οι καταγγελίες που αφορούν τον χώρο του αθλητισμού….

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here