Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η Λίνα Μενδώνη ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στον βιασμό της 24χρονης

Η Λίνα Μενδώνη ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στον βιασμό της 24χρονης

- advertising -

Ανακλήθηκε, μετά από τις αντιδράσεις, από το Υπουργείο Πολιτισμού η απόφαση αποδοχής της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ.

-advertising-

Νωρίτερα, η βουλεύτρια Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ φέρεται να είναι ο 27χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος ανακοίνωση, εξέδωσε από τη Δευτέρα (17/11) και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας από την κα Μενδώνη, να ακυρωθεί η χορηγία του Ιδρύματος.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here