Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαρία Συρεγγέλα: Είμαι υπέρ της θέσπισης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Μαρία Συρεγγέλα: Είμαι υπέρ της θέσπισης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

- advertising -

Υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να νομοθετηθεί στη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Αντιθέσεις η κ.Συρεγγέλα ανέφερε: “Ναι για μένα κανονικά πρέπει να προχωρήσει το θέμα της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου. Ότι έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστό από όλες και από όλους.

Μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού υπάρχει πια το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και με αυτό το σχέδιο όλα τα υπουργεία μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές.

-advertising-

Η παιδεία βοηθάει πολύ σε αυτό το θέμα. Το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής έχει μπει πια μέσα στα σχολεία και πριν από λίγες μέρες ο μεγάλος μου γιος ήρθε και μου είπε ότι μιλήσανε
στο σχολείο για την έμφυλη βία, την γυναικοκτονία, την ανάγκη της αποδοχής. Πρέπει τα παιδιά μας από μικρή ηλικία να σέβονται το διαφορετικό και να σέβονται το ένα το άλλο. Εγώ το λέω καθαρά πρέπει να θεσμοθετηθεί ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα η κυρία Συρεγγέλα όταν ρωτήθηκε αν θα έβλεπε με το δωδεκάχρονο γιο της την πρώτη gay χριστουγεννιάτικη ταινία που παρουσιάζει φέτος το Netflix ανέφερε ότι φυσικά θα την δει και εξηγεί στα παιδιά της τις αλλαγές που έχουν γίνει στην κοινωνία αλλά και την αποδοχή στο διαφορετικό που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι.

“Φυσικά και θα τη δω μαζί με τα παιδιά μου και ήδη τα παιδιά μου γνωρίζουν άλλους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί. Όπως δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα αγόρια από τα κορίτσια έτσι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε και ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από μας αλλά είναι ίσοι με μας”.

Στην ίδια εκπομπή ο γενικός γραμματέας δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής αποκάλυψε ότι θα έρθει σύντομα στη Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα
αντιμετωπίζονται ποινικά οι γονείς που ακομα και σήμερα οδηγούν αναγκαστικα τα gay παιδιά τους να προχωρήσουν σε θεραπείες αντίστροφης οπως λεγονται δηλαδή να τους κανουν υποτίθεται από gay straight .

“Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να εμποδίσει κάνεις έναν πατέρα να πάει τον γιο του σε ψυχοθεραπεία επειδή ήταν gay και να τον οδηγήσει σε ψυχοθεραπευτική ή φαρμακευτική αγωγή ώστε να επανέλθει στον εντός πολλών εισαγωγικών “ορθό δρόμο”. Αυτό πλέον με τις νέες ρυθμίσεις εάν κάποιος γονέας ή συγγενής παιδιού το κάνει θα είναι αξιόποινη πράξη. Ως υπουργείο Δικαιοσύνης εμείς έχουμε δώσει την συνεισφορά μας στο υπουργείο Υγείας και πορεύεται η νομοθετική διάταξη για την Βουλή.”

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here