Αρχική ΕΛΛΑΔΑ “Τούρτα της Μαμάς”: Λογοκρίθηκαν οι σκηνές με τον παπά στο σύμφωνο συμβίωσης

“Τούρτα της Μαμάς”: Λογοκρίθηκαν οι σκηνές με τον παπά στο σύμφωνο συμβίωσης

- advertising -

Πριν από λίγες μέρες, αίσθηση προκάλεσε το τρέιλερ του επεισοδίου που έδειχνε έναν παπά να «ευλογεί» το σύμφωνο συμβίωσης του gay ζευγαριού της σειράς.

Τελικά η συγκεκριμένη σκηνή δεν προβλήθηκε ποτέ. Κάποιοι έδειξαν ικανοποίηση, ενώ οι περισσότεροι αντέδρασαν έντονα κατηγορώντας την ΕΡΤ για σκοταδισμό και επιστροφή στην εποχή της ΥΕΝΕΔ. Το #ερτ_ανώμαλοι έγινε trend στο Twitter και εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου διασταύρωσαν τα ψηφιακά τους ξίφη.

Ο Δημήτρης Αποστόλου είπε στο okmag τι ακριβώς είχε συμβεί

-advertising-

«Έχω βγει μια μέρα πριν από την προβολή του επίμαχου επεισοδίου στο “Super Κατερίνα” και έχω δηλώσει χωρίς καμία διάθεση κολακείας και υπεράσπισης -ότι από την ΕΡΤ δεν έχουμε δεχτεί κανενός είδους λογοκρισίας στα δυο χρόνια της άριστης συνεργασίας μας- και όχι μόνο για το θέμα της σχέσης του Πάρι με τον Παναγιώτη ή το φιλί τους που ξεσήκωσε θόρυβο προς έκπληξή μου (ξέρεις ακόμα πιστεύω ότι μερικά πράγματα έχουν λυθεί- αμ δε…) αλλά και για πολύ πιο επικίνδυνα ζητήματα. Βλέπω το επεισόδιο του συμφώνου συμβίωσης όπου λείπει η σκηνή της ευλογίας από τον ορθόδοξο παπά- ευλογία της αγάπης δύο ανθρώπων όπως το δόγμα υποστηρίζει και προστάζει- διαβάζω τα πολεμικά tweets των θεατών που εγκαλούν την ΕΡΤ για λογοκρισία και σκοταδισμό. Ξαφνιάζομαι γιατί βλέπω μια άλλη ΕΡΤ».

Όλοι στεναχωρήθηκαν με την προοπτική του final cut γιατί είχε βγει και πολύ ουσιαστική και αστεία η σκηνή. Επειδή όμως δεν άλλαζε την πλοκή θυσιάστηκε στον βωμό του χρόνου. Από την ΕΡΤ όταν είχαν διαβάσει το επεισόδιο- πολύ πριν μπούμε σε γύρισμα- υπήρχε μια μικρή επιφύλαξη, δεν μας ασκήθηκε όμως καμία πίεση για κόψιμό της. Γι’ αυτό κιόλας γυρίστηκε η σκηνή και εντάχθηκε στο υλικό του επεισοδίου. Επειδή ζούμε σε κανιβαλικές μέρες και όλοι είναι έτοιμοι με δαδιά στα χέρια για να στήσουν στην πυρά τους πάντες, ξέρω ότι αυτή η θέση (που είναι η μόνη αλήθεια) δεν βολεύει και δεν θα αρέσει σε όσους έφτιαξαν εκτελεστικό απόσπασμα για το κανάλι αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα και γράμματα γνωρίζω! Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πειστεί από αυτή την εκδοχή. Εμένα με νοιάζει ότι οι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν στο κρατικό κανάλι να κάνουμε τη δουλειά -και εμείς φυσικά- είναι οι «ίδιοι» και δεν άλλαξαν στη διαδρομή και τήρησαν όσα μας υποσχέθηκαν για ελευθερία λόγου και άποψης.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here