Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς

- advertising -

Στην παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις περίπτωσεις βιασμού κατέληξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με ένα βούλευμα καταπέλτη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης του. 

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως για την παραπομπή σε δίκη, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

-advertising-

“Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι άγαμος. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος, με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές, ακόμα και επ’ αμοιβή. Κατηγορηματικά ωστόσο, δηλώνει πως δεν είχε ποτέ σχέση ή επαφή με ανήλικους. Η δήλωσή του αυτή ωστόσο, ανατρέπεται από τα στοιχεία της δικογραφίας”, είχε αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας Συμέλα Σαπίδου, η οποία μάλιστα ζήτησε την παραμονή του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Μεταξύ άλλων, έκρινε ότι “σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων“.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here