Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο δήμος του Παρισιού αγοράζει ένα διάσημο γκέι κλαμπ για να μη...

Ο δήμος του Παρισιού αγοράζει ένα διάσημο γκέι κλαμπ για να μη γίνει σουπερμάρκετ

- advertising -

«Η εξαγορά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της γαλλικής πρωτεύουσας»

Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού, αποφάσισε την αγορά και την διάσωση του «Le Tango», ένα διάσημου κλαμπ στο Μαρέ, τη συνοικία στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, όπου εδώ και πολύ καιρό χτυπάει η καρδιά της LGBT κοινότητας της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, το συμβούλιο θα δαπανήσει 6,7 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, αφού όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά μέλη του συμβουλίου «η εξαγορά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της γαλλικής πρωτεύουσας». Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, το «Le Tango» θα μετατραπεί σε Supermarket αν παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο.

-advertising-

Το «Le Tango» άνοιξε το 1997 από τον γκέι ακτιβιστή Ερβέ Λαταπί και τον Αλέξις Καρκασόν, ιδιοκτήτη του χώρου, όπου τον 18ο αιώνα στεγαζόταν ένα καμπαρέ, τον 19ο μια αίθουσα χορού με μουσική ακορντεόν και τον 20ο μια ντισκοτέκ σε στιλ Καραϊβικής.

Στο κλαμπ διοργανώνονται μαθήματα χορό για μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας τις Κυριακές ενώ τα βράδια προσέλκυε πλήθος κόσμου.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει δεχτεί πολλές προσφορές, μία από τις οποίες αφορούσε τη μετατροπή του «Le Tango» σε μικρό σούπερ μάρκετ.

Αλλά το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού σχεδιάζει να προλάβει την αλλαγή χρήσης αγοράζοντας  το κτίριο έναντι 6,7 εκατ. Λέει ότι θα μετατρέψει τα διαμερίσματα σε δημοτικές κατοικίες και θα ζητήσει ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο για το νυχτερινό κέντρο με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η LGBT ταυτότητά του. Η κίνηση έχει ευρεία υποστήριξη, ακόμη και από δεξιούς δημοτικούς συμβούλους, που εκφράζουν την υποστήριξή τους για την αγορά, η οποία αναμένεται να εγκριθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here