Αρχική LIFESTYLE Κρυολιπόλυση και ραδιοσυχνότητες: Αψεγάδιαστο σώμα χωρίς νυστέρι και πόνο

Κρυολιπόλυση και ραδιοσυχνότητες: Αψεγάδιαστο σώμα χωρίς νυστέρι και πόνο

- advertising -

Το όμορφο και αψεγάδιαστο σώμα δεν είναι πλέον μόνο γυναικεία υπόθεση. Όλο και περισσότεροι άνδρες αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εικόνα τους, να δουν το σώμα τους πιο σφριγηλό, να απαλλαγούν από το αντιαισθητικό τοπικό πάχος που επιμένει, αλλά και να περιορίσουν τη χαλάρωση που φέρνει ο χρόνος ή οι συχνές αυξομειώσεις βάρους. Πλέον υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες στη διάθεση των ανδρών που δεν απαιτούν αποθεραπεία ούτε συνοδεύονται από πόνο και εξασφαλίζουν απλά και γρήγορα πολύ καλά αποτελέσματα. Δύο εξ αυτών είναι η κρυολιπόλυση και οι ραδιοσυχνότητες, που ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στις ανδρικές προτιμήσεις.

Κρυολιπόλυση: Αποτέλεσμα σε μία συνεδρία

-advertising-

Η κρυολιπόλυση 3D είναι μια μη χειρουργική θεραπεία απομάκρυνσης σωματικού λίπους, που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη, για να εξαφανίσει το τοπικό πάχος το οποίο δεν φεύγει με γυμναστική ή δίαιτα. Το ψύχος καταστρέφει τα λιποκύτταρα που υπάρχουν κάτω από το δέρμα χωρίς να καταστρέφει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Ακολούθως τα νεκρά λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά από τον οργανισμό σε ένα διάστημα τριών μηνών.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε μόλις μία συνεδρία, ενώ δεν απαιτεί επαναλήψεις και συνεχείς επισκέψεις για να φτάσει κανείς στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι εντυπωσιακό και μόνιμο. Σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις, όπου υπάρχει μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στην περιοχή, μπορεί να γίνει μια δεύτερη συνεδρία 3-4 μήνες μετά την πρώτη, η οποία γίνεται δωρεάν.

Η θεραπεία αυτή είναι ιδανική για άνδρες που, παρά την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τη συχνή άσκηση, δεν καταφέρνουν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος στην κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς κτλ. Απαιτείται μάλιστα εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό, ώστε να εκτιμηθεί αν η κρυολιπόλυση είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία και μπορεί να πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Εκεί άλλωστε έγκειται και το μυστικό της επιτυχίας της κρυολιπόλυσης, στο αν δηλαδή είναι η κατάλληλη τεχνική για το συγκεκριμένο άτομο. Σε κάθε περίπτωση η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Η εφαρμογή της θεραπείας είναι πολύ απλή, ανώδυνη και τελείως ατραυματική. Επιλέγονται οι περιοχές που έχουν πρόβλημα, μαρκάρονται και στη συνέχεια εφαρμόζεται η κατάλληλη κεφαλή. Η διαδικασία ανά περιοχή και κεφαλή διαρκεί περίπου μία ώρα, αν και μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να εργαστεί ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, χρησιμοποιώντας περισσότερες κεφαλές. Μετά την κρυολιπόλυση ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι και τις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ δεν απαιτείται καμιά ειδική επίδεση ή περιποίηση μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματά της αρχίζουν να είναι ορατά μετά το πρώτο 20ήμερο και φαίνονται σε όλες τους τις διαστάσεις μετά από τρεις μήνες. Μάλιστα, εφόσον διατηρηθεί σταθερό το βάρος, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μη επεμβατικό τρόπο με τη σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες Venus Legacy.

Ραδιοσυχνότητες: η τεχνολογική εξέλιξη

Μια ακόμα μέθοδος που βελτιώνει το σώμα χωρίς χειρουργική παρέμβαση είναι οι ραδιοσυχνότητες, δηλαδή η εκπομπή σύντομων παλμών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πάνω από το δέρμα, ένα τεχνολογικό εργαλείο που επιτρέπει τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας του κολλαγόνου του δέρματος και των υποκείμενων ιστών. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικές τεχνολογίες, ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα: για βαθιά χαλάρωση και για μεγάλες εκτάσεις είναι προτιμότερο το Venus Legacy, ενώ για επιφανειακή χαλάρωση του δέρματος και μικρότερες εκτάσεις ενδείκνυται η χρήση του Microneedling RF με τη συσκευή Intracel.

Για παράδειγμα σε χαλάρωση της κοιλιάς χωρίς ιδιαίτερες ραγάδες, όπου το δέρμα έχει ακόμα καλή ποιότητα κολλαγόνου, ο στόχος είναι η σύσφιξη στα βαθύτερα στρώματα, άρα χρησιμοποιείται το Venus Legacy. Αν το δέρμα στην κοιλιά είναι πολύ χαλαρωμένο και οι ραγάδες έντονες, ενδείκνυται η χρήση του Microneedling RF με Intracel. Βέβαια αυτές οι δύο θεραπείες μπορούν να γίνουν και συνδυαστικά. Το ίδιο ισχύει και για τα μπράτσα, όπου πραγματοποιείται πάλι διαχωρισμός μεταξύ βαθιάς και επιφανειακής χαλάρωσης, ενώ γίνεται και εκτίμηση του ποσοστού υποδόριου λίπους στο σώμα. Οι ραδιοσυχνότητες μπορούν επίσης να συμβάλλουν ως ένα βαθμό και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά συνήθως χρειάζονται συνδυαστικές θεραπείες για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός σας χωρίς να περάσετε από το χειρουργικό κρεβάτι, η κρυολιπόλυση και οι ραδιοσυχνότητες είναι δύο ιδανικοί τρόποι για να δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα γρήγορα, απλά, χωρίς πόνο και χωρίς απαιτητικές και πολύμηνες αποθεραπείες.

INFO!

Πρόδρομος Παπαιωάννου

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here