Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κούβα: Ναί σε γάμο και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κούβα: Ναί σε γάμο και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

- advertising -

H κουβανική εκλογική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο, που περιλαμβάνει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την παρένθετη μητρότητα, “εγκρίθηκε” με δημοψήφισμα, διευκρινίζοντας ότι τα μερικά αποτελέσματα που δίνουν το 66% των ψήφων είναι “μη αναστρέψιμα”.

“Το οικογενειακό δίκαιο εγκρίθηκε από τον λαό”, οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν δείχνουν “μη ανατρέψιμη τάση”, δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CEN), Αλίνα Μπαλσέιρο, στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, η συμμετοχή ανήλθε στο 74,01%, με το 66,87% να ψηφίζει υπέρ του νομοσχεδίου, και το 33,13% κατά, αναφέρει η CEN. Τα αποτελέσματα των 36 εκλογικών περιφερειών δεν είναι ακόμη γνωστά λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε το ανατολικό τμήμα του νησιού.

-advertising-

Ο νέος νόμος έπρεπε να λάβει ποσοστό πάνω από 50% για να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ.

Ο νόμος επιτρέπει τις παρένθετες εγκυμοσύνες, δίνοντας ταυτόχρονα ευρύτερα δικαιώματα στους παππούδες και γιαγιάδες σε σχέση με τα εγγόνια τους, και προστασία στους ηλικιωμένους και τα θύματα της έμφυλης βίας, τιμωρώντας αυστηρότερα τους θύτες.

Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ που υπήρξε από τους βασικούς υπέρμαχους του νομοσχεδίου, αναγνώρισε ότι υπάρχουν υπάρχουν προβληματισμοί για τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις την κουβανική κοινωνία.

«Οι περισσότεροι πολίτες μας θα ψηφίσουν υπέρ του κώδικα, αλλά εξακολουθεί να έχει σημεία που η κοινωνία μας στο σύνολό της δεν κατανοεί», είπε.

Μεγάλος υποστηρικτής του μέτρου ήταν η Μαριέλα Κάστρο, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τη Σεξουαλική Αγωγή, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, κόρη του πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο και ανιψιά του αδελφού του Φιντέλ.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here