Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κατέληξε ο 16χρονος Κ.Φραγκούλης – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Κατέληξε ο 16χρονος Κ.Φραγκούλης – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

- advertising -

Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά τον θάνατο του 16χρονου, ο οποίος κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/12) στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Η κακουργηματική δίωξη που αντιμετωπίζει ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος μέχρι σήμερα κατηγορούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για παράνομο πυροβολισμό εξουδετέρωσης και ακινητοποίησης πρόκειται να τροποποιηθεί σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο μετά τον θάνατο του ανήλικου Ρομά.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος και κατέληξε το πρωί της Τρίτης.

-advertising-

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η κακουργηματική δίωξη που αντιμετωπίζει ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος μέχρι σήμερα κατηγορούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για παράνομο πυροβολισμό εξουδετέρωσης και ακινητοποίησης πρόκειται να τροποποιηθεί σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο μετά τον θάνατο του ανήλικου Ρομά.

Το χρονικό

Ήταν τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας (5/12) όταν ο 16χρονος Ρομ, Κώστας Φραγκούλης έφυγε από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ για το καύσιμο που είχε βάλει στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν μέσα στο βενζινάδικο ξεκινούν να τον καταδιώκουν, παρά το γεγονός ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ανέφερε στην Άμεση Δράση, ότι δεν επιθυμούσε περαιτέρω ενέργειες.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε δύο φορές κατά του Φραγκούλη, με την μία σφαίρα να βρίσκει τον 16χρονο στο κεφάλι και την δεύτερη να καρφώνεται σε πόρτα ξενοδοχείου.

Ο αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, δήλωσε πως στόχος του ήταν τα λάστιχα του αυτοκινήτου και όχι ο 16χρονος, παρά το γεγονός ότι αρχικά έκανε λόγο για προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατά την επικοινωνία τους με το κέντρο, δεν έκαναν σε κανένα σημείο λόγο για πυροβολισμούς από μέρους τους.

Γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή και της πολιτικής ηγεσίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16ρονου Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη και τις διαδηλώσεις που καλέστηκαν εκτάκτως σήμερα Τρίτη (13/12) σε όλη τη χώρα.

Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, επισημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», προκειμένου να κληθούν αν χρειαστεί στις υπηρεσίες τους.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here