Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κατάρ: Τα gay ζευγάρια θα μπορούν να φιλιούνται δημόσια στο Μουντιάλ

Κατάρ: Τα gay ζευγάρια θα μπορούν να φιλιούνται δημόσια στο Μουντιάλ

- advertising -

Τα γκέι ζευγάρια θα μπορούν να κρατιούνται ανοιχτά χέρι-χέρι, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παρά το γεγονός ότι οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής είναι παράνομες από το αραβικό κράτος, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της FIFA πραγματοποίησαν μυστικές συναντήσεις με το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ το οποίο και πείστηκε να σταματήσει τους αστυνομικούς του Τμήματος Προληπτικής Ασφαλείας της ασιατικής χώρας να συλλαμβάνουν τους ομοφυλόφιλους φιλάθλους στο Μουντιάλ που ξεκινάει στο Κατάρ την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τώρα, αστυνομικοί του Κατάρ με πολιτικά έμπαιναν στο πλήθος και συναναστρέφονταν με φιλάθλους του ποδοσφαίρου και όποτε έβλεπαν κάποια «παράβαση υπερβάλλουσας στοργής» από γκέι οπαδούς, παρέμβαιναν και συνελάμβαναν τους παραβάτες. Παρά την απόφαση που πήρε η καταριανή κυβέρνηση, μια οπαδός του ποδοσφαίρου στο Κατάρ ανέφερε ότι φοβάται πως μόλις τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα άτομα LGBTQ+ στη χώρα που απολαμβάνουν αυτή την… προσωρινή ελευθερία θα τιμωρηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

-advertising-

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις μίας λεσβίας γραμματέας στην Daily Mail, η οποία σημείωσε ότι: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο μας έδωσε την προστασία που χρειαζόμαστε για ίσως ένα μήνα. Αλλά θα βρείτε πολύ λίγους ομοφυλόφιλους και λεσβίες από το Κατάρ που πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις μετά το τέλος του Μουντιάλ. Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα όσο είναι εδώ το ποδόσφαιρο, αλλά μόλις τελειώσουν όλα, θα αλλάξουν πάλι στάση, θα μας κυνηγήσουν, θα μας χτυπήσουν και θα μας φυλακίσουν για αυτό που θεωρούν ότι είναι ντροπή για τη χώρα».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here