Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Josh Cavallo:«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

Josh Cavallo:«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

- advertising -
Ο Josh Cavallo έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης της A-League που έκανε coming out ως γκέι, υποστηρίζοντας ότι έχει τελειώσει με την ντροπή για τη σεξουαλικότητά του και την κούραση από την προσπάθεια να ζήσει μια «διπλή ζωή».

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι», είπε η 21χρονος παίχτης της της Adelaide United σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα».

-advertising-

Πολλοί λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει coming out κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Andy Brennan έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης της A-League το 2019.

«Νόμιζα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά».

«Ότι θα άρχιζαν να λένε άσχημα πράγματα για μένα ή να με κοροϊδεύουν. Αυτό δεν ισχύει. Αν μη τι άλλο, θα κερδίσω περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους».

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος».

Αυτές οι έξι λέξεις μπορεί να μην ακούγονται πολλές, αλλά η απόφαση του Josh Cavallo να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του είναι εξαιρετικά σημαντική.

Έχει επιλέξει να μιλήσει ενώ είναι ακόμα ενεργός παίκτης

Από πολλές απόψεις, οι γκέι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες εκπροσωπούνται στο ποδόσφαιρο περισσότερο από όσο νομίζετε.

Υπάρχουν παίκτες σε επίπεδο μη πρωταθλήματος της αγγλικής πυραμίδας ποδοσφαίρου, καθώς και ομοφυλόφιλοι διαιτητές όπως ο Ryan Atkin και ο James Adcock.

Αλλά το να νιώθεις ένας επαγγελματίας κορυφαίου επιπέδου όπως ο Josh Cavallo να νιώθει αρκετά άνετα για να βγαίνει ενώ παίζει είναι ένα τεράστιο βήμα – και, όπως αποδεικνύεται από την αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίσης ευπρόσδεκτο.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Josh, πάρα πολλοί άντρες έχουν νιώσει ότι ο μόνος τρόπος για να είναι επιτυχημένοι στο ποδόσφαιρο είναι κρύβοντας τη σεξουαλικότητά τους – με πολλούς να επιλέγουν να απομακρυνθούν εντελώς από το παιχνίδι αντί να είναι ο αυθεντικός τους εαυτός.

Η απόφασή του να μιλήσει (με την πλήρη υποστήριξη των συμπαικτών του) δείχνει ότι το 2021 δεν χρειάζεται να είναι πια έτσι.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here