Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η υπέροχη καμπάνια ισπανικού υπουργείου κατά του body shaming

Η υπέροχη καμπάνια ισπανικού υπουργείου κατά του body shaming

- advertising -

Μια δημιουργική εκστρατεία κατά του body shaming ξεκίνησε το υπουργείο Ισότητας στην Ισπανία ενθαρρύνοντας τις γυναίκες όλων των σωματότυπων να ξεχυθούν στις παραλίες με το σύνθημα «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Στην πολύχρωμη φωτογραφία της καμπάνιας διακρίνονται πέντε γυναίκες διαφόρων σωματότυπων, ηλικίας και εθνικότητας -ανάμεσά τους και μία τόπλες, που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, να απολαμβάνουν μια μέρα στον ήλιο. «Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον επιθυμείτε», αναφέρεται στο σλόγκαν.

 Η επικεφαλής του Ισπανικού Ινστιτούτου Γυναικών και της οργάνωσης που ξεκίνησε την πρωτοβουλία, Αντόνια Μορίλας, τόνισε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους. «Διάφορα σώματα, απαλλαγμένα από φυλετικά στερεότυπα καταλαμβάνουν όλους του χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς. Ελεύθερα, ίσα και διαφορετικά», τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter.

-advertising-

Το Ισπανικό Ινστιτούτο Γυναικών, συμπλήρωσε: «Σήμερα κάνουμε πρόποση για ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά των σωμάτων μας».

«Όλα τα σώματα ταιριάζουν στην παραλία», είπε η επικεφαλής των αριστερών Podemos και υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας, Ιόνε Μπελάρα. «Όλα τα σώματα είναι έγκυρα κι έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όπως είμαστε τη ζωή, χωρίς ενοχές και ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους»

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here