Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Swatch μηνύει τη Μαλαισία για την κατάσχεση των Pride ρολογιών της

Η Swatch μηνύει τη Μαλαισία για την κατάσχεση των Pride ρολογιών της

- advertising -

Η ελβετική ωρολογοποιία Swatch Group (UHR.S) κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης της Μαλαισίας για την κατάσχεση ρολογιών στο χρώμα του ουράνιου τόξου που γιορτάζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, σε μια ενέργεια που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει βλάψει τη φήμη της.

Τον Μάιο, οι αρχές της Μαλαισίας κατέσχεσαν ρολόγια από τη «συλλογή Pride» της Swatch λόγω της παρουσίας των γραμμάτων «LGBTQ» στα ρολόγια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών κατέσχεσαν «παράνομα» 172 ρολόγια από 16 καταστήματα, ανέφερε η Swatch σε δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters.

-advertising-

Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 24 Ιουνίου στο ανώτατο δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα από την Malay Mail, έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο της Μαλαισίας.

Οι ειδοποιήσεις κατάσχεσης που κοινοποιήθηκαν στη Swatch περιέγραφαν ότι τα ρολόγια είχαν στοιχεία ή προωθούν τα δικαιώματα LGBTQ και ότι ενδεχομένως παραβιάζουν τη νομοθεσία της Μαλαισίας, είπε η εταιρεία.

Τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα ρολόγια, τα οποία έχουν συνδυασμένη λιανική αξία 64.795 ringgit (14.250,05 $), δεν περιείχαν την επιγραφή «LGBTQ», είπε η Swatch σύμφωνα με το Reuters.

Η Swatch ζητά αποζημίωση και την επιστροφή των ρολογιών, λέγοντας ότι η ικανότητά της να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα έχει «κινδυνεύσει σε μεγάλο βαθμό» από τις κατασχέσεις.

Η Swatch Group δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν σχολιάζει τις τρέχουσες νομικές υποθέσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών της Μαλαισίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το ανώτατο δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση στις 20 Ιουλίου.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here