Αρχική ΚΟΣΜΟΣ H Σλοβενία ψήφισε την ισότητα στον γάμο

H Σλοβενία ψήφισε την ισότητα στον γάμο

- advertising -

Την Τρίτη (4 Οκτωβρίου), το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ενέκρινε την τροποποίηση, καθιστώντας την την πρώτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που εξισώνει τους νόμους γάμου και τεκνοθεσίας και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που οι γειτονικές χώρες της Σλοβενίας επιβάλλουν αυστηρούς νέους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ιστορική αυτή στιγμή ακολουθεί μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Σλοβενίας τον Ιούλιο, το οποίο διαπίστωσε ότι η απαγόρευση του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας, το οποίο απαγορεύει τις διακρίσεις.

-advertising-

Το δικαστήριο σημειώσε τότε ότι η απόφαση «δεν μειώνει τη σημασία του παραδοσιακού γάμου ως ένωσης άνδρα και γυναίκας, ούτε αλλάζει τις συνθήκες υπό τις οποίες παντρεύονται άτομα του αντίθετου φύλου».

Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ενέκρινε την τροπολογία με 48 βουλευτές να την υπερψηφίζουν, 29 να είναι κατά και έναν βουλευτή να απέχει.

Ο υφυπουργός Simon Maljevac είπε κατά την παρουσίαση της τροπολογίας: «Με αυτές τις αλλαγές, αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών που θα έπρεπε να έχουν αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here